در پاسخ به سوال مقاله چیست باید ذکر کرد که مقاله، نوشته ای چند صفحه ای برای توضیح یک موضوع است و برای این که در ژورنال های معتبر به چاپ برسد نوشته می شود.
دانشجویان و یا اساتید دانشگاه برای توضیح دادن تحقیقاتی که در یک زمینه خاصی انجام داده اند، اقدام به نوشتن مقاله می کنند. اگر شما اقدام به نوشتن مقاله و چاپ آن در یک ژورنال معتبر کنید، آنگاه اعتبار رزومه خود را زیاد می کنید و می تواند موقعیت های شغلی و مهاجرتی بهتری را بدست آورید.
ساختار مقاله چیست و چگونه است؟
تمامی مقاله ها دارای ساختار منظمی هستند و رعایت این ساختار برای نگارش یک مقاله الزامی است. برای درک بهتر این موضوع بخش های مختلف مقاله را در زیر به شما معرفی کرده ایم تا با خواندن آن درباره ساختار و کلیات مقاله اطلاعات کسب کنید.
1-عنوان
عنوان مقاله در همان ابتدای مقاله ظاهر می شود و در چند کلمه موضوع مقاله را برای خوانندگان آشکار می سازد. شاید با خود فکر کنید که عنوان نویسی که کاری ندارد و هرکسی می تواند آن را انجام دهد، اما باید ذکر کنیم که عنوان مقاله باید جذاب باشد تا خوانندگان را وادار به شروع خواندن مقاله کند.
2-چکیده
برخی ممکن است چکیده و خلاصه مقاله را باهم اشتباه بگیرند و از تفاوت آنها با خبر نباشند. به طور کلی خلاصه ی یک موضوع، یعنی بیان کلیات آن موضوع و حذف جزئیات آن در حالی که در چکیده ممکن است جزئیات یک مقاله نیز ذکر گردد.
پس باید بدانید که چکیده خلاصه ای از قسمتهای مهم یک مقاله است که به طور مختصر و روشن توضیحاتی را ارائه می دهد. بگذارید از یک زاویه دید دیگری این قضیه را شرح دهم. چکیده شکل فشرده جزئیات متنی بلند است که نکات اصلی متن را برجسته می سازد و آن را به سرعت توصیف می کند.
3-مقدمه
همان طور که عنوان مقاله باید جذاب باشد تا خواننده را وادار به شروع خواندن مقاله کند، مقدمه مقاله نیز باید جذاب باشد تا خواننده را ترغیب به خواندن ادامه مقاله کند.
در مقدمه مقاله باید یک علت برای نوشته شدن مقاله ذکرشود و نوشته شود که چرا انجام این پژوهش ضروری بوده و به چه دلیل میتواند به پیشرفت دانش در زمینه خاصی کمک کند.
4-روش شناسی
در بخش روش شناسی باید جزئیات اساسی که شامل روش پژوهش، روش گردآوری داده ها، نحوه ذخیره دادههای گردآوری شده، دلایل استفاده از روشها، نحوه اجرای آنها، مدت زمان انجام ،اطلاعات درباره نمونه ها یا جامعه مورد استفاده، مکان انجام پژوهش، بیان ابزارها، مواد و تجهیزات و ابزارهای اندازه گیری، روش تجریه و تحلیل داده ها، توصیف آزمون های آماری، نرم افزارهای مورد استفاده و در صورت نیاز تدوین مدل مفهومی ذکر گردد.
5-نتایج
این بخش همان بخشی است که باید طبق روش شناسی هایی که در بالا ذکر کردیم، نتایج مطالعه خود را گزارش نمایید. در بخش نتایج باید یافته های مطالعه شما ذکر گردد.اگر مقاله شما شامل داده هایی است که در روند مطالعه گردآوری شده اند ذکر شدن آنها در بخش نتایج ضرورت دارد.
6-بحث
این بخش یکی از مهم ترین بخش های مقاله است و هرچقدر که بهتر نوشته شود شانس مقاله برای چاپ شدن در ژورنال های معتبر افزایش پیدا می کند.
در این بخش شما می بایست نتایج بیان شده در پژوهش خود را تفسیر نمایید و یا به توصیف چگونگی اخذ نتایج خود بپردازید. هدف این بخش تفسیر نتایج پژوهش صورت گرفته با استفاده از نتایج مقالات قبلی است. در اینجا باید پژوهش خود را با دیگر پژوهش ها مقایسه کنید و واضحا بیان کنید که آیا نتایج پژوهش توانسته شکاف و مسئله ی مورد نظر را رفع کند یا خیر.
7-نتیجهگیری
قسمت آخر هر مقاله باید شامل نتایج اطلاعات مربوط به آن مقاله باشد و به همین دلیل نتیجه گیری یکی از مهمترین قسمتهایی که است باید نوشته شود.
نتیجهگیری به قسمتی از مقاله گفته می شود که تمامی یافتههای یک تحقیق به طور تفصیلی برای خواننده بیان می شود. برای مثال اگر مقاله شامل آزمایش، اندازهگیری و یا نظرسنجی باشد، لازم است که در قسمت نتیجهگیری با روشهای مناسب و آسان و به طور ساماندهی شده به مخاطب ارائه گردد.
بخش نتیجه خلاصهای از دادهها و یافتهها را به شکل غیر تفسیری و ساده به خواننده باید گزارش دهد.
8-منابع
در صفحه آخر و انتهای هر مقاله منابع نوشته می شود. قطعا هیچ دانشجو و استادی پیدا نمی شود که صفر تا صد اطلاعات را خودش جمع آوری کرده باشد. معمولا برای نگارش یک مقاله موفق باید بیش از 100 ها تحقیق و مقاله را مطالعه کنید تا بتوانید به یک نتیجه جذاب برسید. بنابراین برای اثبات حرف خود در مقاله گاهی اوقات ناچار هستید تا بخش هایی از یک کتاب و یا مقاله سایر افراد را قرار دهید و به آن ها ارجاع دهی کنید.
بنابراین در انتهای مقاله باید منابع استفاده شده را قرار دهید. نوشتن منابع کار ساده ای نیست و باید قوانین آن را بدانید. برای آموزش کامل منبع نویسی به صفحه ” نوشتن منابع در مقاله ” مراجعه کنید.
انواع مقاله
حالا که دانستید مقاله چیست و ساختار ان چگونه است بهتر است با انواع آن نیز اشنا شوید تا اطلاعات خودتان را در این زمینه کامل کنید.
انواع مقاله به شرح زیر است:
- مقاله علمی پژوهشی (original research)
- مقاله مروری (Review Article)
- گزارشها یا نامههای کوتاه (short letters or reports)
- مطالعات موردی (case-study)
- مقاله نظری (opinion article)
انواع مقالات براساس محل و بستر انتشار:
- مقالات ISI
- مقالات اسکوپوس (SCOPUS)
- مقالات ISC
- مقالات کنفرانسی
سخن پایانی
دانشجوها با انجام مقاله و نوشتن آن می توانند رزومه خود را بالا ببرند. حالا که دانستید مقاله چیست، بهتر است سریعا اقدام به سفارش مقاله کنید و با چاپ آن رزومه خود را ارتقا دهید.
برای ثبت سفارش مقاله می توانید از لینک های زیر استفاده کنید: