نمایه مقاله چیست

نمایه مقاله چیست و چه کاربردی دارد؟

خلاصه متن:

فرض کنید یکی از بهترین مقالات علمی دنیا در چند سال اخیر به دست شما نوشته شده است و این مقاله می تواند به تنهایی جایگاه علمی شما را در سطح بین المللی افزایش دهد. اما این اتفاق زمانی می افتد که مقاله شما توسط دانشمندان، پایگاه های علمی و

فرض کنید یکی از بهترین مقالات علمی دنیا در چند سال اخیر به دست شما نوشته شده است و این مقاله می تواند به تنهایی جایگاه علمی شما را در سطح بین المللی افزایش دهد. اما این اتفاق زمانی می افتد که مقاله شما توسط دانشمندان، پایگاه های علمی و دانشجویان دنیا دیده شود. اگر دیده نشود انگار اصلا نوشته نشده است! در جامعه علمی و دانشگاه ها به این دیدن شدن مقاله نمایه مقاله گفته می شود.

البته من سعی کردم در بالا به زبان کاملا ساده نمایه مقاله را معرفی کنم، اگر به دنبال پاسخ تخصصی به سوال نمایه مقاله چیست هستید باید ادامه مقاله را مطالعه کنید.

نمایه مقاله چیست؟

نمایه مقاله به این معنی است که پایگاه های علمی مختلف ایران و جهان مانند ISI، اسکوپوس، پابمد، دوج(doj) و دیتابیس های فارسی مثلsid ، iranmadex، magiran و … مقالات نوشته شده توسط شما را به عموم مردم نمایش دهند. البته این اتفاق توسط ژورنال های این پایگاه های داده اتفاق می افتد، بنابراین قبل از اینکه مقاله شما نمایه شود، باید چک کنید ببینید که ژورنالی که انتخاب کرده اید نمایه شده است یا نه.

به زبان ساده تر اول باید خود ژورنال نمایه شده باشد تا بتواند مقاله شما را هم نمایه کند. در مقاله “نحوه بررسی اعتبار مجلات isi” بصورت کامل نحوه چک کردن نمایه ژورنال و اعتبار سنجی آن ها را آموزش داده ایم.

نمایه یا ایندکس مقاله به چه معناست؟

حالا که دانستید نمایه مقاله چیست بهتر است با  ایندکس مقاله چیست نیز آشنا شوید، زیرا ارتباط تنگاتنگی با نمایه مقاله دارد.

بصورت خلاصه نمایه مقاله یعنی زمانی که در ژورنال مورد نظر کلیدواژه ای از مقاله شما و یا عنوان مقاله شما سرچ می شود، مقاله شما به کاربران نمایش داده شود، حالا همین نمایش دادن و یا به زبان علمی نمایه سازی بر اساس برخی امتیاز دهی ها دسته بندی می شود، همچنین همه مقالات یک کد یکتا نیز دریافت می  کنند تا در صورت سرچ شدن آن کد مقاله به کاربران نمایه شود. به این فرآیند که کار کاربر را در پیدا کردن مقاله ساده تر می کند ایندکس مقاله می گویند.

در فرآیند ایندکس مقاله، اطلاعات مختلفی از جمله عنوان مقاله، نام نویسندگان، چکیده، کلمات کلیدی، موضوعات و اصطلاحات تخصصی موجود در مقاله استخراج و در پایگاه داده ذخیره می‌شود. این اطلاعات سپس به گونه‌ای سازماندهی می‌شوند که کاربران بتوانند با استفاده از کلمات کلیدی، موضوعات و سایر معیارهای جستجو، مقالات مرتبط با نیاز خود را به سرعت و به آسانی پیدا کنند.

البته جامعه علمی، نمایه و ایندکس مقاله را یکی می داند، یعنی اینکه تمامی مراحل بالا هم نمایه سازی هستند و هم ایندکس، به زبان ساده این 2 واژه با یکدیگر هیچ تفاوتی ندارند و هر 2 یک چیز هستند.

نحوه پیدا کردن مقالات نمایه شده

برای این کار منابع زیادی وجود دارد، اما نمی توان از همه آن ها بصورت رایگان استفاده کرد، به عنوان مثال پایگاه های اسکوپوس و وب آف ساینس بصورت رایگان کار نمی کنند و برای دیدن مقالات آن ها باید اشتراک آن ها را خریداری کنید. اما پایگاه هایی هم وجود دارند که بصورت رایگان کار می کنند، در ادامه آن ها را معرفی می کنیم.

پایگاه sciencedirect و scholar از بهترین پایگاه های داده رایگان هستند که می توانید مقالات نمایه شده توسط ژورنال های معتبر را در آنها ببینید. گوگل اسکولار نسبت به sciencedirect جامع تر است و مقالات زیادی را نمایش می دهید. برای سرچ در این پایگاه کافی است مثل تصویر زیر عمل کنید.

نحوه پیدا کردن مقالات نمایه شده

در باکس سرچ، موضوع مورد نظر را سرچ کنید، سپس مقالات منتشر شده با آن موضوع نمایه سازی می شود.

جمع بندی

همان طور که دیدید نمایه مقاله و ژورنال مورد نظر از اهمیت زیادی برخوردار است، برای اینکه مقاله شما نمایه بیشتری شود باید در فرآیند انتخاب و چاپ مقاله دقت زیادی داشته باشید، از این رو می توانید از خدمات ” چاپ مقاله علمی پژوهشی ” و ” چاپ مقاله ISI ” موسسه انجام مقاله استفاده کنید، تا در نتیجه در تمامی فرآیند های انجام مقاله موفق باشید.

به این صفحه امتیاز بدهید
تصویر سارا رادش

سارا رادش

سلام، من سارا رادش یکی از کارشناسان مقالات رشته برق هستم که با موسسه انجام مقاله همکاری می کنم. من دارای مدرک دکتری رشته برق از دانشگاه تهران هستم که مقالات زیادی در این رشته نگارش و چاپ کرده ام. از آن جایی که علاوه بر انجام مقاله دانشجویی علاقه زیادی به نویسندگی داشتم، تصمیم گرفتم تا نگارش مقالات آموزشی و تخصصی سایت انجام مقاله را نیز به عهده بگیرم. امیدوارم توانسته باشم تمامی تجربیات و تخصص خودم را در این مقالات به شما عزیزان ارائه کنم. همچنین به شما پیشنهاد می کنم که از دسته بندی های زیر نیز بازدید کنید:آی اِس آی و  چالش های دانشجویی
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *