در این مقاله قصد داریم به یکی از مهم ترین چالش های دانشجویان یعنی انتخاب و نحوه بررسی اعتبار مجلات ISI بپردازیم. قطعا تمامی شما عزیزانی که در اینجا حضور دارید از اهمیت مقاله ISI در رزومه خود با خبر هستید. اما اگر در این مسیر یک مجله بد انتخاب کنید و یا اسیر مجلات سودجویی شوید که با دریافت هزینه های زیاد مقاله شما را چاپ می کنند، قطعا تمامی زحمات شما هدر خواهد رفت. بنابراین اگر دوست دارید بدون هیچ مشکلی ژورنال مخصوص خود را پیدا کنید، تا انتهای این مقاله با موسسه انجام مقاله همراه باشید.
از کجا بدانیم یک مجله عضو ISI است؟
اولین کاری که باید انجام دهید این است که بدانید اصلا مجله مورد نظر شما عضوی از مجلات آی اس آی است یا نه. سپس به خوب یا بد بودن آن بپردازید. برای دانستن این موضوع به زمان زیادی احتیاج ندارید و فقط باید مقاله چگونه بفهمیم یک مقاله ISI است را مطالعه کنید.
چه ژورنالی خوب و چه ژورنالی بد است؟
حالا که دانستید ژورنال مورد نظر شما عضو ISI است، زمان آن رسیده که بدانید ژورنالی که انتخاب کردید از اعتبار خوبی برخوردار است یا نه. برای این کار ابتدا معیار های اندازه گیری یک ژورنال را معرفی می کنیم سپس روش پیدا کردن این معیار ها را به شما خواهیم گفت.
ایمپکت فاکتور (Impact Factor) یا شاخص IF: به میزان ارجاعاتی که در یک سال به مقالات آن مجله صورت می گیرد، ایمپکت فاکتور می گویند. به زبان دیگر هر چقدر ایمپکت فاکتور یک مجله بالا باشد به این معنی است که احتمال دیده شدن مقاله شما بالاتر می رود و بصورت کلی آن مجله از مشهوریت بالایی برخوردار است. معمولا ایمپکت فاکتور بالای 2 عدد خوبی است.
رتبه بندی Q : یکی دیگر از عواملی که در اعتبار مجله تاثیر می گذارد شاخص رتبه بندی Q است. بصورت کلی مقالات در 4 بخش ( Q1, Q2, Q3, Q4 ) رتبه بندی می شوند که Q1 دارای بیشترین اعتبار و Q4 دارای کمترین اعتبار است. البته به این نکته نیز توجه کنید که با توجه به مقاله خود باید مجله مورد نظر را انتخاب کنید. طبیعتا اگر مقاله شما دارای کیفیت کمی باشد قطعا در مجلات Q1 و Q2 پذیرش نخواهد شد.
شاخص H (h-index) : معیار بعدی شاخص H است که باید سنجیده شود. شاخص H یک عدد است که میزان تاثیر گذاری ژورنال مورد نظر را در جامعه علمی بیان می کند. این شاخص نشان میدهد که مجله تا چه حد به انتشار مقالاتی با محتوای باکیفیت و پرمراجعه موفق بوده است.
نکته: هر 3 معیار بالا با هم نشان دهنده این هستند که یک ژورنال تا چه اندازه خوب است. به عنوان مثال اگر یک ژورنال در Q1 باشد و دارای شاخص H بالایی باشد، اما ایمپکت فاکتور پایینی داشته باشد، به این معنی است که این ژورنال در جامعه علمی از ارزش بالایی برخودار است و جزو مجلات با کیفیت می باشد. فقط میزان ارجاعات کمی دارد که این مورد می تواند به موضوع ژورنال بستگی داشته باشد. زیرا تعداد دانشجویان و یا طرفداران برخی رشته ها کم است و همین موضوع باعث می شود تعداد ارجاعات نیز کاهش یابد.
نحوه پیدا کردن معیار های اعتبار سنجی ژورنال های ISI
برای این کار از 2 سایت mjl.clarivate.com و www.scimagojr.com استفاده خواهیم کرد. برای استفاده از سایت mjl.clarivate.com باید اکانت سازمانی داشته باشد، زیرا بصورت رایگان همه اطلاعات را نمایش نمی دهد. اما اطلاعات سایت .scimagojr.com بصورت کامل رایگان است و تمامی اطلاعات بالا در آن موجود است.
بررسی سایت وب آف ساینس
برای این کار طبق تصاویر بالا ابتدا نام TETRAHEDRON را در باکس سرچ می کنیم. بعد از نشان دادن ژورنال روی آن کلیک می کنیم و تصویری مانند عکس زیر نشان داده می شود که تمامی اطلاعات در آن وجود دارد.
بررسی سایت scimagojr
ابتدا از طریق لینک www.scimagojr.com وارد سایت می شویم تا تصویر زیر نمایش داده شود.
طبق تصویر نام مجله را وارد می کنیم. سپس مجله مورد نظر به ما نمایش داده می شود و روی آن کلیک می کنیم. با کلیک روی نام مجله تمامی اطلاعات آن نمایش داده می شود که با کمی اسکرول به پایین صفحه همه آن ها را خواهید دید.
جمع بندی
در این مقاله صفر تا صد نحوه بررسی اعتبار مجلات ISI را بیان کردیم. به گونه ای که با این راهنما می توانید به راحتی ژورنال مورد را انتخاب کنید. فقط به این نکته توجه کنید که ژورنال انتخاب شده توسط شما باید با موضوع و کیفیت مقاله شما هم سطح باشد.
اگر به هر دلیل در انجام فرآیند مقاله ISI دچار مشکل شدید می توانید از موسسه ما کمک بگیرید، زیرا تمامی خدمات “انجام مقاله ISI” و “چاپ مقاله ISI” در مجموعه ما انجام می شود. برای ثبت سفارش و دریافت مشاوره رایگان به تیم پشتیبانی پیام دهید.
2 پاسخ
آیا وقتی داریم اعتبار یک مجله ISI را بررسی میکنیم، فقط اعتبار خود مجله کافی است؟ چطور میتوانیم مطمئن شویم مقالههایی که در این مجله چاپ شدهاند، از لحاظ علمی معتبر و باکیفیت هستند؟
نه، تنها بررسی اعتبار مجله کافی نیست. باید مقالهها را هم ارزیابی کنید. برای این کار، از سایتهای اعتبارسنجی مقالات مثل Google Scholar استفاده کنید تا تعداد ارجاعات به هر مقاله را ببینید. این ارجاعات نشانهای از کیفیت و تأثیر علمی مقاله است.