اولین قدم جهت نوشتن مقاله برای اپلای انتخاب موضوع است. به هر حال ممکن است شما به یک موضوع به نسبت موضوعات دیگر علاقه بیشتری داشته باشید اما علاقه داشتن کافی نیست. وقتی موضوعی انتخاب می کنید باید پاسخ به سوالات زیر را بدانید و درباره آنها به خودتان توضیحاتی را ارائ کنید:
- موضوعی که انتخاب کرده ام چقدر جدید است؟
- تحقیق بر روی این موضوع چه کمکی به بشریت می کند؟
- تا به حال چه تحقیقاتی روی این موضوع انجام شده است؟
همینطور در نوشتن مقاله باید بررسی کنید که منابع معتبر کافی برای موضوع انتخابی شما وجود دارد یا خیر. نیاز است خط فکری کنفرانس ها و ژورنال های مختلف را بررسی کنید تا ببینید که در سال جاری تمرکز یا اهمیتی به موضوع مورد نظر داده می شود یا خیر.
قبل از شروع نیز باید بدانید که ساختار مقاله برای اپلای شامل عنوان، مشخصات نویسنده، چکیده، کلمات کلیدی، مقدمه، روش ها، نتایج، بحث، تجزیه و تحلیل، نتیجه گیری، ضمایم و منابع است و در زمان نوشتن مقاله باید این ساختار را رعایت کنید. اگر با این ساختار ها آشنا نیستید به شما پیشنهاد می کنیم که بعد از خواندن این مقاله اقدام به خواندن مقاله های زیر کنید تا با أصول صحیح نوشتن مقاله بیشتر آشنا شوید:
چگونه یک مقاله خوب بنویسم؟
موضوعی که برای مقاله انتخاب می کنید باید در حال حاضر در جامعه یک دغدغه محسوب شود. موضوعات منسوخ شده بی فایده هستند و موضوعات فراواقع که شاید تا 50 سال آینده هم نتوان یک منبع معتبر برایشان پیدا کرد مناسب نیستند.
در انتخاب منابع، تنوع بسیار مهم است. اگر انتخاب شما به طور کامل، منابعی است که بیشترین سطح اعتبار بین المللی را دارند قطعاً انتظارات از خروجی کاری که از شما خواسته می شود هم بالا خواهد بود. بهتر است منابع متنوع و با اهمیت متوسط و بالا انتخاب شود. همچنین بهتر است که از منابع جدید و مرتبط به یکی دوسال اخیر استفاده کنید.
دوره مقالات کیلویی به پایان رسیده است. شما نمی توانید مقاله ای بنویسید که صد روش آزمایشگاهی را پشت سر گذاشته است. چنین چیزی از نگاه داوران منطقی به نظر نمی رسد. به طور کلی عمق مقاله و سطح کیفی آن مهم تر است تعداد صفحات و سطح کمی آن است.
انتخاب کلمات کلیدی واقعاً باید به موضوع اصلی، عنوان، چکیده و نتیجه گیری مربوط باشد. در غیر این صورت در چاپ مقاله به مشکل بر می خورید.
طبق ژورنال یا کنفرانسی که قرار است مقاله در آن چاپ شود عمل کنید اگر در ژورنالی نیازی به قسمت بحث یا تقدیر نیست شما اضافه نویسی نداشته باشید. البته میدانیم رعایت همه این موارد واقعاً برای یک دانشجو دشوار است اما راه حلی نیز برای این موضوع وجود دارد که در پایان این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد.
مراحل نگارش مقاله
برای نوشتن مقاله برای اپلای باید 6 مرحله زیر حتما طی شود:
- عنوان: عنوان انتخابی نشان دهنده ماهیت و درون مایه مقاله علمی شماست و اولین و تاثیرگذارترین قسمتی است که نظر مخاطب (داور یا دانشگاه) را جلب می کند. عنوان باید جذاب، صریح، خلاصه شده و معرف متغیرهای مورد بحث باشد. (شخص با خواندن عنوان نباید نتایج پژوهش را پیش بینی کند او باید تشنه رسیدن به نتیجه باشد.)
- چکیده: چکیده ماننند ویترین یک مقاله است و باید خلاصه ای از متن اصلی و کلیت مقاله باشد. چکیده باید به شکلی نوشته شود که مخاطب با خواندن آن متوجه شود مقاله ارزش خواندن دارد یا نه.
- مقدمه: حساس ترین قسمت در نوشتن مقاله برای اپلای، مقدمه است و قلب مقاله محسوب می شود. مقدمه باید شامل اهداف و حوزه تحقیق باشد.
- روش ها: در این بخش روش هایی که پژوهش از آنها کمک گرفته باید به صورت شفاف و دقیق بیان شوند. روش کار، آزمایش ها، شبیه سازی، کار با نرم افزار و … مربوط به این قسمت است.
- نتایج یا دستاوردها: در این قسمت از مقاله باید بگوییم که آیا روشهای استفاده شده جهت انجام پژوهش نتیجه خوبی را دربرداشته است یا خیر! این بخش با نتیجهگیری کاملا متفاوت است. در این قسمت باید خروجیها و یافتههای مقاله و تحلیل ما از آنها ارائه شود، با استفاده از این تحلیلها میتوان عملکرد روش پیشنهادی مقاله را با روشهای پیشین مقایسه کرد و متوجه شد که آیا این روش میتواند راهحل بهتری برای پیشرفت در این حوزه باشد یا نه!
- بحث و نتیجه گیری: بسته به نوع مقاله گاه می توان بحث و نتیجه گیری را باهم مطرح کرد و گاه به صورت جداگانه. این قسمت باید خواننده را نسبت به مزیت و فواید نتایج به دست آمده متقاعد کرد.
منابع مفید برای کمک به شما
- یکی از سایتهای مفید و قابل اعتماد برای دانشجویانی که در جستجوی مقاله تخصصی هستند سایت Elsevier است. این پایگاه یک ناشر پیشرو در حوزههای علمی، فنی و پزشکی است که سالانه بیش از پانصدهزار مقاله منتشر میکند.
- سایت تیلور و فرانسیس یکپایگاه اطلاعاتی معتبر برای مقالات انگلیسیزبان است. در این پایگاه شما میتوانید تمام مقالات دانشمندان و برخی از مهمترین کتابهای اینترنتی را جستجو کنید. این پایگاه دارای بیش از ۲۵۰۰ مجله معتبر را در حوزههای علمی، فناوری، پزشکی، علوم انسانی و علوم اجتماعی است.
- JSTOR یک پایگاه علمی معتبر دیگر با مقالات انگلیسی است. این وبسایت به هزاران مجله دانشگاهی، کتاب و منابع اولیه دسترسی دارد که طیف گستردهای از رشته های دانشگاهی مانند علوم، علوم انسانی، علوم اجتماعی و غیره را در بر میگیرد.
- یکی دیگر از وبسایتهای معتبر مجله WILEY است، که در مورد موضوعات متنوعی مقاله دارد.
- پایگاه آنلاین سِیج یک ناشر دانشگاهی بسیار شناخته شده است که بیش از هزار مجله در رشته های مختلف تولید میکند.
چه کسی میتواند به شما کمک کند؟
دربالا ذکر کردیم که یک راه حل بهتر، سریع تر و آسان تر نیز وجود دارد تا شما دیگر سختی های انجام مقاله را به جان نخرید.
ما میدانیم نحوه مقاله نویسی برای اپلای چقدر چالش بر انگیز است و واقعاً به نسبت یک مقاله کلاسی تفاوت های مشخصی دارد و شاید یک دانشجو نتواند فرصت کند به همه بخش ها برسد، بنابراین موسسه انجام مقاله می تواند شما را در این زمینه کمک کند تا مقاله خود را سریع تر بنویسید.
ما در موسسه انجام مقاله با ۱۰ سال تجربه کاری توانسته ایم به بیش از ۵۰۰۰ دانشجو کمک کنیم تا با چاپ مقاله های مختلف همچون isi اقدام به مهاجرت تحصیلی کنند و رویا های خود را در کشور های خارجی دنبال کنند.
اگر شما هم می خواهید جزو این دانشجویان باشید، کافی است تا از طریق شبکه های اجتماعی با پشتیبانان ما در ارتباط باشید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید و آینده درخشانی را برای خود رقم بزنید.
اصلا نگران هزینه های این کار نیز نباشید زیرا ما حواسمان به تمام دانشجو ها هست، برای کسب اطلاعات درباره هزینه ها می توانید از صفحه هزینه نوشتن مقاله نیز بازدید کنید.