نوشتن مقاله پژوهشی

نحوه و راهنمای نوشتن مقاله پژوهشی برای بهبود رزومه

خلاصه متن:

بهترین و معتبر ترین نوع مقالات، مقالات پژوهشی ای هستند که دارای نوآوری باشند و جنبه جدید از یک موضوع را مورد بررسی قرار دهند. زبان مقاله شما برای اپلای باید انگلیسی یا زبان رسمی کشور مقصد باشد اما مقاله پایه ای که در ابتدا نوشته می شود می تواند

بهترین و معتبر ترین نوع مقالات، مقالات پژوهشی ای هستند که دارای نوآوری باشند و جنبه جدید از یک موضوع را مورد بررسی قرار دهند.  

زبان مقاله شما برای اپلای باید انگلیسی یا زبان رسمی کشور مقصد باشد اما مقاله پایه ای که در ابتدا نوشته می شود می تواند زبان فارسی باشد و در ادامه ترجمه برای آن صورت بگیرد.

انتخاب مقاله فارسی یا انگلیسی، بستگی به رشته تحصیلی و موضوعی که کار می‌ شود دارد. در برخی از رشته‌ها، مانند مدیریت، معماری، ادبیات فارسی و… تعداد مقالات نوشته‌ شده به زبان فارسی بسیار زیاد است، بخصوص اینکه، این مقالات در نشریات علمی پژوهشی معتبر داخلی به چاپ رسیده اند و دانشجویان می ‌توانند از این مقالات برای مطالعه و حتی نوشتن بخش مقدمه مقاله خود استفاده کنند؛ اما در رشته هایی همچون رشته‌های علوم پزشکی، علوم بالینی، ادبیات و آموزش زبان انگلیسی و… اکثر مقالات روز دنیا به زبان انگلیسی نوشته می‌شوند و کمتر مقاله ای در این حوزه به زبان فارسی است. درنتیجه اگر موضوع انتخابی فردی جزء موضوعات جدید و به‌ روز دنیا باشد، مقاله فارسی خوب و مناسبی در این زمینه یافت نخواهد شد و بهتر است از مقالات انگلیسی الگو گرفته شود.

ساختار مقاله پژوهشی 

  • عنوان: عنوان باید جدید، ناب، و بین 10 الی 15 کلمه باشد.
  • چکیده: چکیده 200 کلمه و نشانگر اهمیت موضوع است. چکیده شامل اهداف، تمرکز پژوهش، نتایح و استدلال ها در حد اشاره کردن است.
  • کلمات کلیدی: جهت شناساندن و معرفی مقاله به جامعه علمی
  • مقدمه: مقدمه یک متن کلی اما جذاب برای ترغیب خواننده است.
  • روش ها: آزمایش ها، پروتکل ها و تئوری و شبیه سازی ها در این بخش نوشته می شود.
  • نتایج: این قسمت مرور مختصری از کل مقاله است و نتایج به دست آمده اعلام می شود.
  • نتیجه گیری نهایی: متقاعد کردن کمیته برای موفق بودن مقاله در این بخش نوشته می شود.

 استناددهی و رفرنس دهی از قسمت های مهم نوشتن مقاله پژوهشی محسوب می شود. روش های رفرنس دهی متفاوت هستند اما سه قسمت نویسنده و تاریخ، نشانه گذاری و رفرنس دهی عددی در همه مقالات پژوهشی وجود دارد.  برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از صفحه نحوه نوشتن منابع در مقاله بازدید کنید.

بهترین روش های رفرنس دهی

APA: در این روش باید در متن تحقیق، نام نویسنده (یا نویسندگان) و تاریخ چاپ مرجع را در انتهای جمله و در پرانتز بگذارید؛ اگر نقل قول مستقیم آورده‌اید، صفحۀ موردنظر هم باید ثبت شود.

ونکوور: نحوۀ رفرنس نویسی به سبک ونکوور به این صورت است که در انتهای جمله‌ای که از یک منبع یا نویسنده دیگر آورده شده یک عدد درج می‌کنند و در فهرست منابع که در انتهای تحقیق یا کتاب آورده شده جزئیات آن را ذکر می‌کنند.

AMA: در سبک AMA از سیستم عددی استفاده می‌شود. به این صورت که اعداد به صورت بالانویس و شمارۀ صفحه هم در پرانتز درج می‌شود.

همچنین باید ذکر کرد که ویرایش مقالات پژوهشی شامل ویرایش فنی، زبانی و ساختاری، علمی و تخصصی است. یعنی یک دست کردن متن، اصلاح جملات برای فهم آسانتر، تغییر برخی مفاهیم تخصصی و کاربرد صحیح اصطلاحات به طور دقیق رعایت شود.

راهکارهای هوشمندانه برای انتخاب موضوع 

اولین گام در انتخاب موضوع شناخت علایق خود فرد است. یک نقشه ذهنی از موضوعی که دارید ایجاد کنید. سپس دامنه و محدوده موضوع را مشخص نمایید. صحبت کردن با متخصصان و اساتید و هم رشته ها باعث می شود تا نقاط پنهان موضوع مورد نظر را شناسایی کنید و ایده های جدید پیدا کنید. جستجوی مقدمانی داشته باشید تا کلید واژه های مرتبط به موضوع را بشناسید. جستجوی اولیه باعث می شود بتوانید موضوع انتخابی اول خود را اصلاح کند و شفاف سازی نمایید. ابزارهای هوش مصنوعی به شما کمک می کنند تا ایده های تکراری را کنار بگذارید. در انتخاب موضوع برای نوشتن مقاله پژوهشی باید صبور باشید گاه نیاز است مقالات زیادی بخوانید تا به موضوع مورد نظر خود دست یابید.

اگر به دنبال راه سریع برای پیدا کردن موضوع هستید به شما پیشنهاد می دهیم که عبارت زیر را به هوش مصنوعی جمنای بدهید و سپس موضوعاتی که بدست أورده اید را در سایت گوگل اسکولار سرچ

 کنید تا با سایر موضوعات آشنا شوید و با ترکیب آنها به یک موضوع جدید دست پیدا کنید

متنی که باید به جمنای بدهید: برای نوشتن مقاله علمی پژوهشی نیاز به موضوعات جدید و نوآورانه دارم که تحقیق درباره انها کار دشواری نباشد. هدف من از این کار بهبود رزومه تحصیلی است و از تو می خواهم که برایم چند موضوع خوب ارائه بدی.

روش‌های جمع‌آوری اطلاعات

یک مقاله در صورتی قابل قبول است که از منابع معتبر کمک گرفته باشد. بنابراین نیاز به دیتا معتبر خواهید داشت. روش های جمع آوری اطلاعات برای نوشتن مقاله پژوهشی بسیار متنوع است.

  • مصاحبه: مصاحبه یا اینترویو به روشی از گردآوری داده اطلاق می شود که پژوهشگر یا نویسنده بدون آنکه پیش زمینه ذهنی از پاسخ سوالات برای مخاطب ایجاد کند، اقدام به جمع آوری نظرات افراد در مورد یکسری از موضوعات مشخص می کند. 
  • تحقیق میدانی: پرسشنامه یا تحقیق میدانی به صورت گسترده ای در روش تحقیق کمی کاربرد دارد و معمولا به دو روش سوالات باز و سوالات بسته مطرح می شوند.
  • اسناد و اطلاعات ثبت شده: گزارشات سازمانی، اسناد مالی، قراردادها و تمامی مدارکی که حاوی اطلاعات یک مجموعه باشند می توانند در فرآیند پژوهش و تحقیق مورد استفاده قرار بگیرند.
  • گروه های هدف: روش گردآوری داده های مربوط به گروه های هدف نوعی از روش تحقیق است که در آن یک گروه مشخص از افراد که ویژگی های مشابهی دارند را انتخاب کرده و در قالب مصاحبه، مشاهده و پرسشنامه از آن ها داده گردآوری می شود. 
  • تاریخچه زبانی: روش گردآوری داده ها در قالب تاریخچه زبانی ممکن است شبیه به مصاحبه به نظر برسد ولی محقق به دقت اطلاعات تاریخی، نظرات، دیدگاه مشارکت کنندگان را جمع آوری، ثبت و ضبط و تفسیر می کند.
  • مشاهده: روش مشاهده یکی از روش های گردآوری داده است که معمولا در روش تحقیق کیفی مورد استفاده قرار می گیرد و جنبه های یکجانبه بودن و یا غیرقابل اعتماد بودن ممکن است برای آن مطرح شود. به طور کلی توصیه می شود این روش را در تلفیق با سایر روش های گردآوری داده ها مثل مصاحبه یا پرسشنامه انجام دهید.

آیا علاقه مند به راه ساده تر هستید؟

می دانیم که رعایت کردن موارد بالا برای هر دانشجویی ممکن است چالش برانگیز و سخت باشد وسبب شکست خوردن وی در پروسه مهاجرت تحصیلی اش شود. اگر شما نمی خواهید که در این راه شکست بخورید بهتان توصیه می کنیم تا از خدمات انجام مقاله موسسه ما استفاده کنید.

ما در موسسه انجام مقاله خدمات مختلفی را ارائه می دهیم که برخی از انها به شرح زیر است:

به این صفحه امتیاز بدهید
تصویر سارا رادش

سارا رادش

سلام، من سارا رادش یکی از کارشناسان مقالات رشته برق هستم که با موسسه انجام مقاله همکاری می کنم. من دارای مدرک دکتری رشته برق از دانشگاه تهران هستم که مقالات زیادی در این رشته نگارش و چاپ کرده ام. از آن جایی که علاوه بر انجام مقاله دانشجویی علاقه زیادی به نویسندگی داشتم، تصمیم گرفتم تا نگارش مقالات آموزشی و تخصصی سایت انجام مقاله را نیز به عهده بگیرم. امیدوارم توانسته باشم تمامی تجربیات و تخصص خودم را در این مقالات به شما عزیزان ارائه کنم. همچنین به شما پیشنهاد می کنم که از دسته بندی های زیر نیز بازدید کنید:آی اِس آی و  چالش های دانشجویی
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *