فرض کنید فرآیند انجام مقاله شما به خوبی توسط تیم ما انجام شده است و یا خودتان با کلی تحقیق و سختی توانسته اید یکی از بهترین مقالات رشته خود را نگارش کنید. حالا به هر قیمتی که شده باید مقاله ای که آماده کردید را ارائه دهید، اما اگر در زمان ارائه آن تسلط نداشته باشید تمام زحمات شما برباد خواهد رفت. در اینجا ما قصد داریم به شما کمک کنیم تا بتوانید با ترسهای خود برای ارائه دادن مقاله روبه رو شوید.
یکی از اصلی ترین دلایل ترس دانشجویان، عدم تسلط کافی به متن مقاله است اما در این میان افرادی هم پیدا می شوند که به خوبی به متن مقاله تسلط دارند و فقط با نحوه ارائه مقاله دانشجویی آشنا نیستند.
تفاوتی ندارد که شما از کدام دسته دانشجویان هستید، از هر کدام که باشید با خواندن این مقاله می توانید داوران و سایر افراد حاضر در جلسه را جادو کنید و مقاله خود را به نحو احسنت ارائه کنید.
نحوه ارائه مقاله دانشجویی
در ادامه بصورت قدم به قدم به شما خواهیم گفت که بهترین راه برای ارائه دادن مقاله چیست، پس تا پایان همراه ما باشید.
1- به متن مقاله کاملا مسلط باشید
اگر به خوبی با مراحل ارائه مقاله دانشجویی آشنا باشید، اما ندانید که باید در زمان ارائه چه چیزهایی را بگوید، قطعا در ارائه خود شکست خواهید خورد. بنابراین قبل از اینکه به خواندن ادامه محتوا ادامه دهید ابتدا به این موضوع فکرکنید که به مقاله خود تسلط دارید یا نه؟ اگر تسلط کافی ندارید همین حالا این صفحه را ببنید و به مطالعه مقاله خود بپردازید تا بصورت کامل روی آن تسلط پیدا کنید.
2- شروع و پایان خوبی داشته باشید
ما انسان ها آدم های قدرت طلبی هستیم و دوست داریم وقتی صحبت می کنیم همه افراد حرف های مارا گوش دهند و با چشمانشان ما را تایید کنید. بنابراین اگر نتوانید این حس را دریافت کنید در همان گام اول نا امید خواهید شد.
هرچند که داوران به ناچار مجبور هستند که به صحبت های شما گوش دهند، اما اگر قوی شروع نکنید ممکن است بسیاری از افراد شما را زود قضاوت کنند و با نا آمیدی جلسه را ترک کنند و یا به حرف هایتان گوش ندهند. بنابراین باید قوی شروع کنید تا همه افراد ناچار به گوش کردن به صحبت های شما باشند.
همچنین سعی کنید پایان خوبی داشته باشید زیرا اواخر ارائه دقیقا جایی است که بیشتر در ذهن افراد باقی می ماند و اگر پایان خوبی نداشته باشید ممکن است بخش های خوب صحبت های شما را نیز فراموش کنند.
برای این بخش یک پیشنهاد جذاب برای شما داریم. برای اینکه شروع خوبی داشته باشید سعی کنید با یک داستان از چالش های انجام کار و یا داستانی در رابطه با اینکه چرا اصلا این موضوع را انتخاب کردید شروع کنید. با بیان یک داستان و انتقال حس و حال زندگی خود به خوبی می توانید یخ مخاطبان را آب کنید و مخاطبان کنفرانس را در مشت خود بگیرید.
روش پرسیدن سوال نیز می تواند جذاب باشد. به چند مثال زیر دقت کنید.
مثال داستانی :
1-“به یاد دارم زمانی که برای اولین بار با یک مدار ساده کار میکردم، چقدر هیجانزده شده بودم. آن لحظه جرقهای در ذهنم زده شد و به من نشان داد که مهندسی برق چقدر میتواند جذاب باشد.”
2-“تصور کنید روزی فرا برسد که خودروها به صورت خودکار رانندگی کنند و به راحتی پرواز کنند. این آیندهای است که با کمک هوش مصنوعی به واقعیت نزدیکتر شده است.”
شروع با یک نقل قول جذاب:
“نیکولا تسلا گفته است: ‘اگر میخواهید راز جهان را کشف کنید، به انرژی، فرکانس و ارتعاش فکر کنید.”
3- زمان بندی دقیقی داشته باشید
یکی از مهم ترین بخش های نحوه ارائه مقاله دانشجویی، زمان بندی دقیق است. معمولا کنفرانس های دانشجویی بین 20 الی 30 دقیقه برگزار می شوند. بنابراین باید بتوانید این زمان را به خوبی تقسیم بندی کنید تا هم بتوانید تمامی مطالب را ارائه دهید و هم تسلط کافی بر روی سرعت خود داشته باشید.
4- در یک محیط خیالی تمرین کنید
هر چقدر هم که در خلوت مقاله را مطالعه کنید در نهایت هنگام ارائه خواهید دید که مشکلات زیادی دارید. بنابراین باید در یک محیط خیالی و یا برای دوستانتان چند بار مقاله خود را ارائه دهید تا به خوبی با مشکلات خود آشنا شوید. در این روش، ارائه مقابل آینه نیز می تواند بسیار مفید باشد همچنین شما می توانید صدای خود را در زمان ارائه دادن ضبط کنید و مجدد آن را گوش دهید تا به نقاط ضعف خود پی ببرید.
5- هوشمندانه فایل ارائه را آماده کنید
برای ارائه مقاله باید یک نسخه پاورپوینت از آن را آماده کنید تا با داوران و حاضرین جلسه به اشتراک بگذارید. اگر در آماده کردن فایل مشکل داشتید از خدمات “انجام مقاله همایشی” و “انجام مقاله کنفرانسی” مجموعه ما کمک بگیرید.
در فایل خود سعی کنید از کلیدواژه هایی استفاده کنید که متن اصلی را برای شما یادآوری کند. همچنین نکات جزئی که ممکن است فراموش کنید را در فایل خود قرار دهید تا بتوانید یک ارائه همراه با مطالب علمی مفید داشته باشید. در فایل خود از تصاویر و جلوه های ویژه نیز استفاده کنید تا حوصله افراد سر نرود.
6- مسئله و نتایج مقاله بصورت دقیق بیان شود
هرچقدر هم که ارائه دهنده خوبی باشید، مهم ترین بخش ارائه مقاله دانشجویی که نظر داوران را به خود جلب می کند، نتایج علمی ای است که در آن مقاله به دست آورده اید. نتیجه علمی شما باید جدید باشد و یک مسئله مهم را حل کند.
7- ارتباط چشمی با مخاطب برقرار کنید
شما می توانید با چشمانتان یک ارائه را بصورت کلی دگرگون کنید! ارتباط چشمی دقیقا همان چیزی است که احساسات، میزان تسلط شما، آرامش، اعتماد به نفس و هرچیزی که می تواند ارائه شما را جذاب کند را به مخاطب خواهد داد. بنابراین صاف به ایستید، سر خود را بالا نگه دارید و هنگامی که می خواهید مطلب مهمی را بیان کنید صدای خود را بالا ببرید و صاف به چشمان مخاطبان خود نگاه کنید و با بالاپایین کردن تن صدای خودتان، مخاطبان را مجذوب خود کنید.
8- سه جزء مهم ارائه را رعایت کنید
در نهایت، قبل از هر ارائه ای باید به این 3 سوال که از نظر من 3 جزء اصلی یک ارائه موفق است پاسخ دهید. اگر توانستید پاسخ این 3 را بدهید شما آماده یک ارائه موفق هستید.
- چه بگویم؟
- چگونه بیان کنم؟
- چگونه یک نمایش کامل اجرا کنم؟
با پاسخ دادن به این 3 سوال و رعایت نکاتی که در بالا بیان کردیم می توانید مقاله خود را به بهترین شکل ارائه دهید.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم مهم ترین نکات نحوه ارائه مقاله دانشجویی را بیان کنیم. هر چند نکات دیگری نیز مانند پوشیدن لباس رسمی، خوش بو بودن، لبخند زدن، ساختار مقاله قوی، پاسخ دهی به سوالات مخاطبان و … نیز می توانند تاثیر خوبی بر روی اعتماد به نفس شما بگذارند. در نهایت با در نظر گرفتن تمامی این نکات سعی کنید خود واقعیتان باشید و به آرامی و با تسلط کامل مقاله خود را ارائه دهید.
از دانشجویان و کسانی که تجربه زیادی در نحوه ارائه مقاله داشته اند خواهشمندیم تا تجربیات خود را با سایر کاربران در بخش نظرات به اشتراک بگذارند.