انتخاب موضوع مقاله

راهنمای انتخاب موضوع مقاله: چند روش تضمینی + 6 وبسایت کمکی

خلاصه متن:

اگر حرفه ای ترین نویسنده دنیا هم باشید ولی موضوعی برای نوشتن نداشته باشید، انگار اصلا مهارتی ندارید. موضوع مقاله باید به گونه ای باشد که علم و دانش شما را به چالش بکشد تا در نهایت به یک نتیجه جدید علمی برسید بنابراین اولین و مهم ترین گام برای

اگر حرفه ای ترین نویسنده دنیا هم باشید ولی موضوعی برای نوشتن نداشته باشید، انگار اصلا مهارتی ندارید. موضوع مقاله باید به گونه ای باشد که علم و دانش شما را به چالش بکشد تا در نهایت به یک نتیجه جدید علمی برسید بنابراین اولین و مهم ترین گام برای نگارش مقاله، انتخاب موضوع مقاله است.

انتخاب غلط موضوع مقاله مصداق دقیق شعر “خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا می‌رود دیوار کج ” می باشد. اگر موضوع و عنوان مقاله شما تکراری، بدون جذابیت، بدون مفهوم و … باشد انگار که خشت اول را کج قرار داده اید و هر چقدر هم تلاش کنید که یک مقاله با کیفیت نگارش کنید، کاملا بی فایده خواهد بود. اما جای هیچ نگرانی وجود ندارد، زیرا قرار است در این مقاله بصورت کامل نحوه انتخاب صحیح موضوع مقاله را به شما عزیزان آموزش دهیم.

اساتید دانشگاه، بهترین و سریع ترین روش ممکن برای پیدا کردن موضوع مقاله اند

استاتید دانشگاه

بدون شک بهترین روش برای انتخاب موضوع، مشاوره گرفتن از اساتید دانشگاه است. برای این کار فقط محدود به اساتید دانشگاه و رشته خود نباشید. شما می توانید با اساتید زیادی در ایران و خارج از ایران تماس بگیرید و ایده های آن ها را برای نگارش مقاله دریافت کنید.  

اساتید دانشگاه در طول سال مقالات و پروژه های زیادی را داوری می کنند، همچنین بسیاری از اساتید سالانه در مجلات علمی مقالات زیادی را چاپ می کنند تا رتبه علمی خودشان را افزایش دهند. چنین استادانی به خوبی با چالش ها، ایده های جدید و موضوعات پر طرفدار آشنا هستند و می توانند به راحتی شما را در بحث انتخاب موضوع و ایده کمک کنند.

از آن جایی که بیشتر مقالات علمی توسط دانشجویان ارشد و دکتری نوشته می شود، از همین رو تمامی آن ها دارای استاد راهنما و استاد مشاور هستند که به خوبی می توانند ایده های پیشنهادی خودشان را بیان کنند.

اگر نظر موسسه انجام مقاله را می خواهید باید بگویم که ما هم پیشنهاد می کنیم تا موضوع خود را با استفاده از اساتید دانشگاه انتخاب کنید و آن ها را در جریان بگذارید تا در ادامه مسیر نیز به شما کمک کنند. گاهی اوقات پیش می آید که به شما می گویند ابتدا خودتان تحقیق کنید سپس آن ها نظراتشان را به شما خواهند گفت، در چنین مواقعی از سایر روش هایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد استفاده کنید.

اگر نمی توانید یک استاد با تجربه پیدا کنید که به شما در زمینه انتخاب موضوع به شما مشاوره بدهد، می توانید از خدمات تیم ما نیز استفاده کنید، برای این کار کافی است از طریق صفحه تماس با ما، با ما در ارتباط باشید.

خواندن آخرین مقالات مرتبط با رشته خودتان

تا مطالعه نداشته باشید، به هیچ عنوان نخواهید توانست یک موضوع جذاب و جدید پیدا کنید. برای انتخاب موضوع ابتدا باید مقالات اخیر را مطالعه کنید تا ببینید دغدغه دانشجویان قبلی چه چیزی بوده است و شما چگونه می توانید با نگارش یک مقاله جدید به دنیای علم کمک کنید. حالا ممکن است این سوال را بپرسید که چگونه با خواندن محتوا بتوانیم یک موضوع انتخاب کنیم؟ در خط زیر پاسختان را داده ایم.

یکی از بهترین روش های انتخاب موضوع با استفاده از خواندن مقاله این است که همان موضوعات را با یک روش دیگر انجام دهید. بگذارید بهتر توضیح دهیم.

فرض کنید مقاله که می خوانید  توسط یک دانشجو شیمی نوشته شده است. این دانشجو با انجام چند واکنش شیمایی توانسته است تا یک ماده کاملا مفید و جدید تولید کند، اما حلال ها و محلول هایی که استفاده کرده است خطرناک هستند و ممکن است به انسان ها آسیب بزند. شما می توانید بار دیگر همین موضوع را انتخاب کرده و کار کنید، اما از حلال و محلول هایی استفاده کنید که خطری برای انسان و محیط زیست نداشته باشید. شما با این کار هم به یک دست آورد خواهید رسید و هم مشکلاتی که تیم قبلی با آن روبرو بودند را حل کرده اید.

همچنین می توانید با مطالعه بخش چالش های مقالات قبلی، کلی ایده و موضوع پیدا کنید. البته این روش کمی می تواند خطرناک باشد، زیرا قرار است در رابطه با چیزی تحقیق کنید که نویسنده قبلی با آن چالش داشته است و نتوانسته است به جواب دقیقی برسد، ولی اگر شما بتوانید جواب آن سوالات را پیدا کنید قطعا یک کار علمی بی نظیری انجام داده اید.

حالا چگونه باید مقالات مختلف را پیدا و مطالعه کرد؟

پیدا کردن مقالات از سایت های مختلف

در این بخش قرار است سایت هایی را معرفی کنیم که مقالات زیادی در آن ها وجود دارند که می توانید با مطالعه عناوین و متن های آن مقالات، موضوع خود را انتخاب کنید. پایگاه های علمی بسیار زیادی وجود دارند که بسیاری از آن ها پولی هستند، اما ما سایت هایی را معرفی خواهیم کرد که بصورت رایگان مقالات زیادی را در اختیار شما قرار می دهند و یا هزینه بسیار جزئی دریافت می کنند.

  1. sciencedirect.com
  2. scholar.google.com
  3. scimagojr.com
  4. magiran.com( ایرانی )
  5. irandoc.ac.ir ( ایرانی )
  6. noormags.ir

استفاده از موسسه های انجام مقاله

اگر از تمامی روش های بالا استفاده کردید و نتوانستید به چیزی که می خواستید برسید، آخرین و ساده ترین روش باقی مانده استفاده از موسسه های انجام مقاله است که شما الان دقیقا در یکی از آن ها حضور دارید.

ما در سایت انجام مقاله صفر تا صد نگارش مقاله ( از انتخاب موضوع تا چاپ مقاله ) را با کمترین قیمت و بهترین کیفیت انجام می دهیم. برای آشنایی بیشتر با خدمات و هزینه ها به صفحه ها ” هزینه نوشتن مقاله علمی پژوهشی ” و ” چاپ مقاله علمی پژوهشی بروید.

نکات طلایی انتخاب موضوع مقاله

در بالا سعی کردیم بهترین روش های انتخاب موضوع مقاله دانشجویی را به شما آموزش دهیم. در بخش زیر نیز می خواهیم با بیان چند نکته این مقاله را به پایان برسانیم. هنگام انتخاب موضوع حتما موارد زیر را در نظر بگیرید.

  1. موضوع مرتبط با رشته خود انتخاب کنید: برای افزایش شانس اکسپت مقاله و افزایش رتبه علمی خود سعی کنید موضوع مقاله ارتباط بیشتری با رشته شما داشته باشد.
  2. از موضوعات ترکیبی استفاده کنید: اگر در انتخاب موضوع دچار مشکل شدید با ترکیب رشته خود با رشته های مشابه یک موضوع ترکیبی تولید کنید. به عنوان مثال با ترکیب رشته شیمی و مواد می توانید موضوعات جدید تولید کنید، همچنین می توانید با کمک گرفتن از دانشجویان رشته مواد یک مقاله مشترک نگارش کنید.
  3. از موضوعات جدید و بروز استفاده کنید.
  4. هنگام انتخاب موضوع حتما نحوه دسترسی به ابزار های آزمایش و سایر اطلاعات علمی را بررسی کنید. گاهی اوقات ممکن است در دانشگاه برخی امکانات آزمایش وجود نداشته باشد و همین موضوع باعث شود شما در انجام تحقیق برای مقاله شکست بخورید.
  5. از تحقیقات و مقالات قبلی استفاده کنید و به آن را رفرنس دهی کنید.
  6. زمان را در نظر بگیرید: موضوعی انتخاب نکنید که برای نوشتن مقاله آن باید پژوهش های کاملا جدید انجام دهید. زیرا اگر تمامی کار ها جدید و برای اولین بار باشد نیاز به هزینه و زمان زیادی دارید.

بعد از اینکه موضوع را انتخاب کردید باید یک عنوان خوب برای آن موضوع بنویسید. برای نوشتن یک عنوان اصولی موارد زیر را رعایت کنید.

  • عدم وجود غلط های املائی و دستور زبان: عنوان نماینده ای از مقاله شما است بنابراین وجود هرگونه غلط املائی در آن غیر قابل بخشش است.
  • زیبایی و جذاب بودن: نمیتوان برای زیبایی ابزار اندازه گیری ارائه نمود! اما همان طور که همه ما می دانیم عنوان باید به گونه ای باشد که در همان نگاه اول مخاطب را جذب کند.
  • کوتاه بودن: تا جایی که مفهوم موضوع تغییر نکند می توان عنوان را کوتاه تر کرد. سعی کنید عنوان بین 10 الی 20 کلمه باشد.
  • فاقد کلمه های متداول و غیرضروری بودن: در عنوان مقاله ها، نباید برخی قالب های به اصالح کلیشه ای، مانند “Study on the ” یا ” Investigation on the ” و یا “A study of ” را استفاده نمود.
  • خاص بودن به جای عنوان های کلی: به جای عنوان های عمومی باید از عنوان های خاص استفاده گردد.
  • عدم دارا بودن کلمه های مخفف یا اختصاری(Abbreviated Terms /Words): گاهی در یک مقاله دیده می شود که کلمه ای مختصر شده است به عنوان نمونه فرض کنید عبارت MLSM را در عنوان مقاله ای می بینید، که نویسنده برای اختصاربه جای عبارت Machin Sorting Level – Multi از آن استفاده نموده است. استفاده از شکل مخفف در عنوان مقاله اشتباه است.
  • دارا بودن یک یا چند کلیدواژه: وجود کلیدواژه ها ( یک یا چند کلیدواژه ) در عنوان مقاله کمک می کند که سامانه های جستجوگر در پایگاه های علمی، مقاله ی مرتبط به آن را به شما پیشنهاد بدهند.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم مهم ترین روش های انتخاب موضوع مقاله را بیان کنیم و چند نکته نیز از نحوه نگارش عنوان بیان کردیم. امیدواریم بعد از مطالعه این مقاله بتوانید موضوع خود را انتخاب کنید و در نهایت فرآیند نگارش مقاله خود را آغاز کنید. در هر کجای مسیر که به مشکل خوردید اصلا دچار نگرانی نشوید، زیرا می توانید با کمک موسسه انجام مقاله تمامی این مراحل را به راحتی پشت سر بگذارید. برای ثبت سفارشات و دریافت مشاوره به بخش پشتیبانی پیام دهید.

به این صفحه امتیاز بدهید
تصویر سارا رادش

سارا رادش

سلام، من سارا رادش یکی از کارشناسان مقالات رشته برق هستم که با موسسه انجام مقاله همکاری می کنم. من دارای مدرک دکتری رشته برق از دانشگاه تهران هستم که مقالات زیادی در این رشته نگارش و چاپ کرده ام. از آن جایی که علاوه بر انجام مقاله دانشجویی علاقه زیادی به نویسندگی داشتم، تصمیم گرفتم تا نگارش مقالات آموزشی و تخصصی سایت انجام مقاله را نیز به عهده بگیرم. امیدوارم توانسته باشم تمامی تجربیات و تخصص خودم را در این مقالات به شما عزیزان ارائه کنم. همچنین به شما پیشنهاد می کنم که از دسته بندی های زیر نیز بازدید کنید:آی اِس آی و  چالش های دانشجویی
مقالات مرتبط

2 پاسخ

  1. من مدتیه که دنبال یک موضوع خوب برای مقاله نویسی می‌گردم. می‌خواستم بدونم چطور موضوع مقاله پیدا کنم که هم جدید و جذاب باشه، هم بتونه به سوالات مهم در رشته‌ام پاسخ بده؟ آیا برای پیدا کردن موضوع برای مقاله نویسی فقط باید مقالات قبلی رو بخونم یا روش‌های دیگه‌ای هم هست که بتونه کمک کنه؟ از طرفی برای پیدا کردن موضوع مقاله برای یک مقاله تحقیقاتی چه روش‌هایی موثرتر هستن؟ خیلی ممنون میشم اگر راهنمایی کنید.

    1. برای پیدا کردن موضوع مقاله اول از همه باید به مقالات جدید در رشته‌ات توجه کنی. این کار کمک می‌کنه بفهمی کجاها جای خالی وجود داره که هنوز به‌طور کامل بررسی نشده. ابزارهای آنلاین مثل Google Scholar و Google Trends هم می‌تونن برای پیدا کردن موضوع مقاله بهت کمک کنن. البته، مشاوره گرفتن از استاد یا متخصصان هم می‌تونه ایده‌های جدید و کاربردی بهت بده. در نهایت، بهتره یه نگاه به چالش‌های روز و نیازهای جامعه علمی بندازی تا مطمئن بشی موضوعی که انتخاب می‌کنی، مرتبط و مفید خواهد بود​.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *