تمامی دانشجویان و محققانی که در حوزه نگارش مقاله و کار های تحقیقاتی فعالیت دارند حداقل یک بار نام پایگاه وب آف ساینس (Web Of Science ) را شنیده اند. در نگاه اول وب آف ساینس یک پایگاه علمی بین المللی است که مسئولیت نگهداری مقالات علمی را برعهده دارد اما اگر کمی غرق در جزئیات این پایگاه علمی شویم خواهیم دانست که آنقدرا هم که فکر می کنیم کار کردن با این پایگاه علمی ساده نیست.
البته بعد از خواندن این مقاله و معرفی کامل این پایگاه، کار شما کمی ساده تر خواهد شد. این مقاله توسط کارشناس با تجربه سایت انجام مقاله یعنی خانم سارا رادش نگارش شده است، بنابراین تمامی تعریف ها و نکات بصورت کاملا علمی و تجربی به دست آمده است.
معرفی پایگاه وب آف ساینس
Web Of Science که بصورت (WOS) هم نوشته می شود، بزرگ ترین پایگاه علمی جهان است که در دهه 1960 توسط موسسه تامسون رویترز تاسیس شده است. در گذشته پایگاه وب آف ساینس با هدف نمایه سازی مقالات و افزایش ارتباط بین نویسنده و جامعه علمی راه اندازی گردید اما امروزه چاپ مقاله در پایگاه علمی وب آف ساینس که به همان مقاله ISI نیز معروف است از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار است، به گونه ای که دانشجویان ایرانی با چاپ مقاله در ژورنال های این پایگاه علمی، می توانند مسیر خود را برای مهاجرت و اپلای کردن هموار تر کنند.
بعد از پایگاه وب آف ساینس، پایگاه های دیگری مانند اسکوپوس و یا isc راه اندازی شدند، اما توانایی رقابت با این پایگاه علمی معتبر آمریکایی را ندارند.
خالی از لطف نیست که بدانید این پایگاه علمی بیش از 20.000 ژورنال در دل خود جای داده است که این ژورنال ها بیش از 250 موضوع را در کل جهان ساپورت می کنند. یکی از دلایل محبوبیت پایگاه علمی وب آف ساینس همین تنوع موضوعات و ژورنال های آن است.
پایگاه وب آف ساینس چه امکاناتی را ارائه می دهد؟
برای آشنایی بیشتر با این پایگاه علمی بهتر است تا با امکانات و نحوه کار کردن با این پایگاه علمی بیشتر آشنا شوید. در زیر لیستی از امکانات ویژگی های این پایگاه را ارائه کرده ایم.
نمایه سازی ژورنال ها و مقالات
این پایگاه علمی حجم بزرگی از مقالات و ژورنال های تایید شده توسط قوانین و شرایط خودشان را در بر می گیرد که با یک سرچ ساده می توانید به آن ها دسترسی داشته باشید. به اصطلاح علمی تر، این پایگاه برای نمایه سازی مجلات و مقالات مختلف نیز استفاده می شود.
با رفتن به آدرس mjl.clarivate.com تصویری مانند عکس زیر را مشاهده خواهید کرد. با قرار دادن نام ژورنال یا عنوان مقاله مد نظر در باکس زیر، تمامی مشخصات برای شما نمایش داده خواهد شد.
حوزههای علمی مختلف
همان طور که در بالا گفتیم این پایگاه علمی بیش از 250 موضوع را پوشش می دهد که برخی از آنها به شرح زیر اند:
- محتوای چند رشته ای علوم زیستی
- ادبیات زیست پزشکی
- کشاورزی
- سلامت عمومی
- مقالات جانورشناسی
- فیزیک
- مهندسی
- علوم غذایی
- و…
ارزیابی کیفیت مقالات و مجلات
Web Of Science برای اکسپت مقالات و نمایه سازی ژورنال ها دارای قوانین بسیار سختی است، و همین قوانین باعث شده است که چاپ مقاله ISI در این پایگاه علمی از ارزش بالایی برخوردار باشد. از مهم ترین فاکتور های رتبه بندی مقالات و ژورنال ها می توانیم به ایمپکت فاکتور، رنکینگ Q1 تا Q4، H index و … اشاره کنیم. هر زمانی که قصد انتخاب ژورنال و یا چاپ مقاله را داشتید حتما فاکتور های بالا را در نظر بگیرید.
پشتیبانی از زبان های مختلف
از آن جایی که بسیاری از افراد Web Of Science را فقط با مقاله ISI می شناسند فکر می کنند که این پایگاه فقط مقالات انگلیسی را چاپ می کند زیرا بیشتر مقالات isi به زبان انگلیسی می باشد. اما بهتر است بدانید که تعداد زبان های این پایگاه علمی بسیار زیاد می باشد و به شرح زیر است:
- روسی
- چینی
- پرتغالی
- اسپانیایی
- برزیلی
- آفریقایی
- کرواسی
ابزار های جست و جوی قدرتمند
Web Of Science تنها یک موتور جست و جوی ساده برای مقالات نیست، بلکه ویژگی هایی دارد که با آن ها می توان به راحتی و در کمترین زمان ممکن به مقاله مورد نظر دسترسی پیدا کرد. فیلترهای جستجو و جستجوی استنادی از مهم ترین ویژگی های بخش سرچ این پایگاه علمی است.
فیلترهای جستجو: با استفاده از فیلترهای مختلف، کاربران میتوانند نتایج جستجوی خود را بر اساس سال انتشار، نویسنده، عنوان، کدISSN، نام مجله، موضوع و سایر معیارها محدود کنند.
جستجوی استنادی: این ویژگی به کاربران امکان میدهد مقالاتی که به یک مقاله خاص استناد کردهاند یا مقالاتی که به آن مقاله استناد شدهاند را بیابند.
یافته های منتشر نشده را زودتر از همه ببینید
اطلاعات جدید از پایان نامه ها و مقالات، درخواست های ثبت اختراع فنی، مجموعه داده های تولید شده در طول مطالعات، و پیش چاپ های اولیه ببینید و در فرآیند تحقیق خود از آن ها استفاده کنید.
سیر تکامل یک ایده را ردیابی کنید
طبق ادعای clarivate.com، با دسترسی به داده های بیش از 150 سال قبل در این پایگاه، این امکان به شما داده می شود تا دامنه کامل و ریشههای یک ایده را کشف کنید.
مزایا های وب آف ساینس
- آپدیت رتبه بندی ژورنال ها و تعداد مقالات در سریع ترین زمان ممکن.
- امکان دسترسی به یکی از بزرگ ترین بانک های اطلاعات جهان فقط از طریق یک سایت.
- دسترسی به بروز ترین و آپدیت ترین مقالات علمی دنیا.
- از آن جایی که مقالات چاپ شده در این پایگاه علمی از ارزش بالایی برخوردار است، با راحتی و یا خیال راحت می توان به مقالات این پایگاه استناد نمود.
- دسترسی به چکیده و سایر اطلاعات مقالات و ژورنال ها بصورت رایگان.
در این بخش می خواهیم سخن بزرگان علم را در رابطه با معرفی پایگاه وب آف ساینس بیان کنیم تا بیشتر با این مجموعه آشنا شوید.
برای من نقش کتابخانه را در پروژه دانشگاهی ارتقاء داده است. به لطف Web of Science، کتابخانه اکنون یک شریک شناخته شده در گزارش تاثیر تحقیقات است.
پایکی موسوازی
کتابدار دانشگاه
دانشگاه Witwatersrand
“گستره وسیع وب آو ساینس به من این امکان را داده است که در زمینه های بین رشته ای برای ادبیات مناسب در کار خود جستجو کنم و همچنین به دانش آموزان در روند تحقیقاتشان کمک کنم. توانایی جستجوی نقل قولهای قدیمیتر برای یافتن محل کار مهم حیاتی است.»
کتابدار
موسسه آموزشی
به عنوان یک ابزار آموزشی، Web of Science در نمایه سازی و سهولت تمرکز دانش آموزان بر روی دسته های موضوعی خاص بی نظیر است. دانشآموختگان دیدگاه جدیدی در مورد چگونگی اصلاح یک موضوع جستجو به دست میآورند و میتوانند به سرعت متوجه شوند که چه حوزههای تحقیقاتی از نظر مقالاتی که در یک رشته در یک بازه زمانی خاص نوشته شدهاند، فعالتر هستند.”
آلیسون ریکر
رئیس کتابخانه علوم
کالج اوبرلین
«… به نظر من Web of Science ابزار بسیار مفیدی است. از ایجاد هشدارها بر اساس بودجه ملی/فدرال برای اولویتبندی استخدام مقالات برای مخزن سازمانی ما گرفته تا مطالعات تحقیقاتی خودم که شامل تحلیل استنادی مشترک است تا کمک به پژوهشگران دانشجو در بسیاری از حوزههای موضوعی مختلف، Web of Science فوقالعاده همهکاره بوده است!»
مایکل هونر
رئیس مجموعه ها
دانشگاه وینیپگ
جمع بندی
این پایگاه علمی در انتخاب موضوع مقاله، انتخاب ژورنال مناسب، دیدن نمونه مقالات رشته خود، ایده گرفتن برای تحقیق و … می تواند کمک زیادی به شما بکند. همچنین این پایگاه یک ابزار بسیار مفید برای انجام مقاله ISI می باشد. برای اینکه بتوانید یک نگارش مقاله موفق داشته باشید حتما از این پایگاه علمی کمک بگیرید. همچنین در صورت بروز هر گونه سوال با بخش پشتیبانی موسسه ما تماس بگیرید تا به بهترین شکل شما را راهنمایی کنند.