مقالات ISI در دونوع Open Access و Close access به چاپ رسیده می شوند. در صفحه “مقالات Open Access چیست” بصورت کامل مقالات Open Access را معرفی کرده ایم. در این مقاله نیز قصد داریم تا درباره مقالات Close access با شما صحبت کنیم.
مقالات Close access چیست؟
مقالات Close Access یا مقالات با دسترسی محدود، به مقالات علمی و پژوهشی گفته میشود که دسترسی به آنها به صورت عمومی و رایگان امکانپذیر نیست و یا به زبانی دیگر خوانندگان برای خواندن این مقالات باید حق آبونمان و هزینه دانلود آنها را به مجله ای که این مقالات در آنها چاپ شده است بپردازند تا بتوانند به مقالات این ژورنالها دسترسی داشته باشند.
قطعا تا الان به ژورنال هایی برخورد کرده اید که فقط عنوان و چکیده مقاله را به اشتراک می گذارند و برای دانلود کامل مقاله باید پول پرداخت کنید. به این ژورنال ها، ژورنال های Close access می گویند.
اما این موضوع در طرف مقابل کاملا برعکس است. یعنی دانشجویان و محققانی که قصد چاپ مقاله در ژورنال های Close access را دارند هیچ مبلغی را پرداخت نمی کنند و مقالات آن ها بصورت کاملا رایگان داوری و چاپ می شود. از آن جایی که ژورنال های کلوز اکسس برای چاپ کردن مقاله رایگان هستند بسیاری از دانشجویان این نوع مجلات را انتخاب می کنند اما این نوع مجلات دارای مزایا و معایبی هستند که قبل از انتخاب باید با آن ها آشنا شوید.
مزایای مقالات Close access
- یکی از مهم ترین مزایای مقالات Close access داوری سخت و با دقت این مجلات است. همین موضوع باعث شده تا اعتبار چاپ مقاله در این مجلات بیشتر باشد.
- بیشتر ژورنال های معروف و با اعتبار دنیا جزو مقالات Close access می باشند.
- محدود کردن دسترسی به مقالات میتواند از سوء استفاده از محتوای علمی و کپیبرداری غیرمجاز جلوگیری کند.
- چاپ مقاله بصورت کاملا رایگان باعث می شود تا دانشجویانی که مشکل مالی دارند بتوانند به راحتی و بدون هیچ هزینه ای مقالات خود را چاپ کنند.
- بیشتر مقالات کلوز اکسس دارای ایمپکت فاکتور بالایی هستند، از همین رو در جوامع علمی و بین استاید دانشگاه چاپ مقاله در این ژورنال ها از ارزش بیشتری برخوردار است.
معایب مقالات Close access
- مقالات Close access دارای فرآیند داوری طولانی هستند و گاهی اوقات تا 1 ماه هم فرآیند داوری طول می کشد، بنابراین برای کسانی که عجله دارند اصلا مناسب نیستند.
- کسانی که قصد دانلود مقاله از این ژورنال ها را دارند باید هزینه های زیادی را پرداخت کنند. گاهی اوقات همین موضوع باعث می شود مقالات این ژورنال ها کمتر خوانده شوند.
- تمامی افراد نمی توانند از مطالب این ژورنال ها استفاده کنند و گاهی اوقات نیاز به داشتن اشتراک سازمانی است.
- به دلیل دسترسی محدود، ارزیابی کیفیت مقالات و مقایسه آنها با سایر مقالات دشوارتر است.
- اصل دسترسی آزاد به اطلاعات یکی از اصول بنیادین فعالیتهای علمی است. مقالات Close Access با محدود کردن دسترسی به اطلاعات، با این اصل در تضاد هستند.
- محدودیت دسترسی به مقالات میتواند اثربخشی تحقیقات را کاهش دهد، زیرا نتایج تحقیقات به سرعت در اختیار جامعه علمی قرار نمیگیرند و امکان استفاده از آنها برای تحقیقات بعدی محدود میشود.
سوالات متداول
مقالات Close Access بهتر است یا Open Access؟
با توجه به تجربه 10 ساله ای که در حوزه انجام مقاله داریم، امروزه مقالات Open Access با دریافت هزینه های اضافی به راحتی هر مقاله ای را چاپ می کنند، همین موضوع باعث شده است تا اعتماد اساتید علمی به این نوع مقالات کم شود و مقالات Close Access از اعتبار بیشتری برخوردار باشند.
ژورنال ها Close Access را از کجا پیدا کنیم؟
بهترین سایت هایی که می توانید لیست این ژورنال ها را مشاهده کنید mjl.clarivate.com و scimagojr.com است.
آیا فرمت Close access و open accessبا هم فرق می کند؟
خیر، فرمت تمامی این ژورنال ها ISI است که در مقاله فرمت مقاله ISI کاملا این موضوع را بیان کرده ایم.
آیا چاپ مقاله در ژورنال های Close Access سخت است؟
برای کسانی که برای بار اول قصد سابمیت و چاپ مقاله در این ژورنال ها را دارند، فرآیند چاپ می تواند سخت و پیچیده باشد. پیشنهاد می کنیم برای اینکه این مراحل را به خوبی انجام دهید حتما از خدمات چاپ مقاله ISI و چاپ مقاله علمی پژوهشی مجموعه ما استفاده کنید.
جمع بندی
در نهایت این شما هستید که با توجه به هدفی که دارید انتخاب می کنید که چه نوع مقاله و چه نوع ژورنالی را انتخاب کنید. اگر در انجام این کار دچار مشکل شدید و یا نیاز به کمک داشتید حتما از خدمات انجام مقاله ISI مجموعه ما استفاده کنید.