مقاله ISI به واسطه اعتبار بالایی که دارد، امروزه مورد توجه دانشجویان و اساتید زیادی قرار گرفته است. همین اعتبار بین المللی باعث شده است تا دانشجویان زیادی با نگارش و چاپ مقاله ISI ، بتوانند اپلای و بورسیه تحصیلی بگیرند و یا در شغل های دولتی مشغول به کار شوند.
برای اینکه بتوانید یک مقاله ISI بنویسید باید تسلط زیادی روی فرمت مقاله ISI داشته باشید، از همین جهت کمک گرفتن از افراد با تجربه و موسسات معتبر بسیار واجب است. در این مقاله قرار است تا تجربه 10 ساله خودمان را با شما به اشتراک بگذاریم تا بتوانید یک مقاله ISI بدونه ایراد نگارش و چا کنید.
قالب مقاله ISI
فرمت مقاله ISI از مجله ای به مجله دیگر متفاوت است. بنابراین برای اطلاع دقیق از فرمت ها به سایت رسمی ژورنال مورد نظرتان مراجعه کنید تا قوانین آن را بخوانید. در ادامه بصورت واضح فرمت مقاله ISI را بصورت کامل معرفی خواهیم کرد.
بصورت کلی فرمت وقالب مقاله آی اس آی بصورت زیر است.
- عنوان (Title )
- نویسندگان ( AUTHORS )
- چکیده مقاله (Abstract )
- کلمات کلیدی (Keywords )
- مقدمه (Introduction )
- روش تحقیق و مواد مورد استفاده (Materials and Methods )
- نتایج (Results )
- بحث (Discussion )
- نتیجه گیری (Conclusion )
- تقدیر و تشکر (Acknowledgments )
- مراجع علمی مورد استفاده (References )
نکته : بصورت کلی قالب مقاله ISI به شکل بالا بود که بیان کردیم. ممکن است گاهی اوقات در جزئیات تفاوت هایی وجود داشته باشد. در ادامه با موسسه انجام مقاله همراه باشید تا نکات نگارش هر بخش را آموزش ببینید و بدانید برای هر بخش باید به چه اندازه محتوا بنویسید.
عنوان (Title )
بصورت استاندارد عنوان باید بین 10 الی 20 کلمه باشد، بنابراین سعی کنید این قانون را رعایت کنید. عنوان نماینده مقاله شما است و باید بگونه ای نوشته شود که هر دانشجو و استادی را در همان مرحله اول جذب کند.
در مجلات Close access که برای دانلود مقاله باید هزینه پرداخت کرد، کاربر فقط می تواند عنوان و چکیده مقاله را مشاهده کند. بنابراین شما باید عنوان را به گونه ای بنویسید که کاربر را قانع به پرداخت هزینه و دانلود مقاله کنید.
در مرحله اول سعی کنید عنوان مقاله را به گونه ای بنویسید که شامل مطالب داخل متن باشد، همچنین زیبایی و جذاب بودن، کوتاه بودن، فاقد کلمات غیر ضروری، استفاده از کلیدواژه ها مهم و … از مهم ترین نکاتی است که در عنوان نویسی باید رعایت کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه نوشتن صفحه عنوان مقاله، به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله ” صفحه عنوان مقاله” را مطالعه کنید.
نویسندگان ( AUTHORS )
در این بخش باید نام نویسندگان مقاله را بنویسید، شما می توانید تا 10 نفر اسم بنویسید ولی هر چقدر نام افراد بیشتر شود ارزش مقاله کمتر خواهد شد. بنابراین سعی کنید بیشتر از 4 نام ننویسید.
به این نکته هم توجه کنید که امتیاز مقاله بصورت مساوی بین افراد پخش نمی شود، بلکه به ترتیب نفر اول بیشترین امتیاز، سپس نفر دوم و … امتیازات ادامه پیدا می کند.
چکیده مقاله (Abstract )
سعی کنید چکیده مقاله را در 150 کلمه تمام کنید، هرچند برخی از ژورنال ها تا 300 کلمه نیز اجازه نگارش می دهند، اما بیش از 150 کلمه کسل کننده خواهد بود.
در رابطه با اهمیت چکیده فقط میخواهیم یک جمله بیان کنیم: “شما باید کل مقاله را که گاهی 5000 کلمه نیز می شود را در 150 کلمه بیان کنید!“
در چکیده حتما از مقدمه، نتایج پژوهش، روش پژوهش و نتایج باید صحبت کنید. چکیده یکی از مهم ترین بخش های مقاله ISI است که باید به خوبی آن را نگارش کنید.
کلمات کلیدی (Keywords )
کلمات کلیدی همان کلماتی هستند که نقش کلیدی در موضوع مقاله شما دارند. معمولا هر مقاله 3 الی 5 کلمه کلیدی دارد. به عنوان مثال در موضوع ” آیا افراد مبتلا به ADHD و اوتیسم باید از دانشجویان دیگر جدا شوند ” کلیدواژه ها می توانند ( اوتیسم، ADHD، دانشجو، اوتیسم در دانشجویان و … ) باشد.
مقدمه (Introduction )
مقدمه معمولا بین 1500 تا 3000 کلمه نوشته می شود. اولین کاری که باید در نگارش مقاله انجام دهید این است که چرا افراد باید مقاله شما را مطالعه کنند. در مقدمه نباید وارد جزئیات شوید و تمامی نکات مهم را بیان کنید، بلکه باید یک پیش زمینه ای از پژوهش خود بیان کنید تا کاربر بداند که قرار از چه چیزی را مطالعه کند.
سوالات تحقیق، اهداف پژوهش، فرضیات پژوهش، آزمایشات انجام شده، آمار ها و شبیه سازی های کامپیوتری از مهم ترین چیز های هستند که می توانید در نگارش مقدمه از آن ها استفاده کنید.
روش تحقیق و مواد مورد استفاده (Materials and Methods)
تعداد کلمات این بخش حدود 500 الی 1000 کلمه است که باید به بیان و معرفی روش های تحقیق و مواد مورد استفاده بپردازید. زمان انجام پژوهش، مکان، روش آزمایش ها و نمونه گیری ها، روش تحلیل داده ها و مواد مورد استفاده در آزمایش باید بصورت دقیق در این بخش نوشته شود.
این اطلاعات باید به گونه ای ارائه شود که خواننده بعد از مطالعه این بخش بتواند متوجه شود که پژوهش شما چگونه انجام شده است و نتایج به دست آمده از چه روشی جمع آوری شده است.
نتایج (Results)
معمولا تعداد کلمات نتایج در بخش مقاله ISI بین 1000 الی 1500 کلمه است. همان طور که از اسمش پیداست در این بخش باید نتایج به دست آمده از پژوهش خود را بنویسد. این نتایج می تواند بصورت متن، نمودار، جدول، شکل و … ارائه شود.
به این موضوع توجه کنید که هرچقدر نتایج شما دقیق تر باشد نشان دهنده این است که شما پژوهشگر خوبی هستید و تسلط کافی روی موضوع داشته اید.
بحث (Discussion)
بحث نیز مانند نتیجه 1000 الی 1500 کلمه باید باشد. بسیاری از افراد بخش بحث و نتیجه گیری را با هم قاطی می کنند اما باید بگوییم کاملا اشتباه فکر می کنند. در بخش نتایج شما باید تمامی نتایج به دست آمده را بیان کنید، اما در بخش بحث باید شاخص ترین نتایج را مورد برسی قرار دهید.
بیان کنید که آیا نتایج به دست آمده صحیح هستند؟ آیا نویسنده و یا محقق دیگری نتایج شما را تایید و یا رد می کند؟ در صورت رد نتایج شما توسط فرد دیگری جواب شما به آن چیست؟ آیا روش های دیگری برای رسیدن به این نتایج وجود دارد؟
بصورت کلی در این بخش با بحث روی نتایج بدست آمده به اثبات بیشتر پژوهش و تحقیق خود بپردازید و به گونه ای خواننده را قانع کنید که نتایج شما کاملا درست و دقیق هستند.
نتیجه گیری (Conclusion )
بخش نتیجه گیری معمولا بین 100 الی 200 کلمه است که در ابتدا مهم ترین نتایج و بخش های پژوهش را بیان می کند سپس بیان می کند که نتایج به دست آمده چه شکاف علمی را پر خواهد کرد و یا در دنیای واقعی این پژوهش به چه دردی می خورد. سپس بهتر است توصیه هایی برای افراد پژوهش گری که قرار است بر روی موضوعاتی مشابه با موضوع شما کار کنند داشته باشید تا بخشی از چالش های آن ها را حل کنید.
تقدیر و تشکر (Acknowledgments )
گاهی اوقات ممکن است که در سایر مقالات ISI این بخش را نبینید، دلیلش هم منطقی است، در این بخش نویسنده از افرادی که به هر طریقی به او کمک کرده اند تشکر می کند. گاهی اوقات برخی از نویسنده گان تمامی کار ها را خودشان انجام داده اند در نتیجه این بخش در مقاله آن ها وجود ندارد.
مراجع علمی مورد استفاده (References )
در این بخش باید نام مقالات و یا کتاب هایی که در نگارش مقاله خود به حرف آن ها استناد کرده اید را ذکر کنید. برای نگارش این بخش فرمت های بسیار زیادی وجود دارد که هر ژورنال با ژورنال دیگری متفاوت است. برای اینکه اعتبار مقاله خود را افزایش دهید سعی کنید بین 30 الی 50 منبع داشته باشید. برای آشنایی با نحوه منبع نویسی به صفحه نوشتن منابع در مقاله مراجعه کنید.
سخن آخر
اگر در هر یک از بخش های بالا دچار مشکل شدید می توانید با مراجعه به صفجه ادیت مقاله مشکل خود را حل کنید. همچنین می توانید فرآیند نگارش مقاله آی اس آی خود را بصورت کلی به مجموعه ما بسپارید، برای این کار کافی است که از صفحه انجام مقاله ISI بازدید کنید.