نحوه نوشتن منابع در مقاله

نحوه نوشتن منابع در مقاله | آموزش تصویری + معرفی ابزارها

خلاصه متن:

نحوه نوشتن منابع در مقاله از آن دسته کارهایی است که برای بار اول می تواند بسیار سخت و پیچیده باشد. البته نوشتن منابع در مقاله اینگونه نیست که بگوییم فقط یک فرمت دارد و با یادگیری آن فرمت در این آموزش، می توانید منابع هر مقاله ای را بنویسید.

نحوه نوشتن منابع در مقاله از آن دسته کارهایی است که برای بار اول می تواند بسیار سخت و پیچیده باشد. البته نوشتن منابع در مقاله اینگونه نیست که بگوییم فقط یک فرمت دارد و با یادگیری آن فرمت در این آموزش، می توانید منابع هر مقاله ای را بنویسید.

برای یادگیری کامل نحوه نوشتن رفرنس در مقاله باید با تمامی فرمت ها و نرم افزار هایی که قرار است در ادامه معرفی کنیم آشنا باشید تا بتوانید برای هر مقاله ای منبع مختص خودش را بنویسید.

چگونه منابع مقاله را بنویسیم؟

برای این کار روش های مختلفی وجود دارد، هم می توانید بصورت دستی این کار را انجام دهید و هم می توانید با استفاده از نرم افزار های نوشتن منابع این کار را انجام دهید.

در ادامه تلاش کرده ایم هر 2 روش را همراه با مثال آموزش دهیم تا در نهایت منبع نویسی در مقاله را بصورت کامل یاد بگیرید.

نحوه نگارش منبع با استفاده از نرم افزار

خوشبختانه نرم افزار هایی وجود دارند که با قرار دادن citation مقاله ای که قصد دارید به آن رفرنس دهید، یک منبع کامل در اختیار شما قرار می دهند. endnote ، mendeley و zotero از نرم افزار هایی هستند که رفرنس مورد نظر شما را با همان فرمتی که می خواهید در اختیار شما قرار می دهند.

کار کردن با همه این نرم افزار ها ساده است، بنابراین قصد داریم به عنوان مثال با  endnote یک رفرنس دهی کنیم.

برای این کار ابتدا باید مقاله مورد نظری که می خواهید به عنوان منبع از آن استفاده کنید را در سایت ژورنالی که در آن چاپ شده است را پیدا کنید تا بتوانید citation آن مقاله را دانلود کنید.

به عنوان مثال ما یک مقاله در سایت wiley انتخاب کرده ایم که در ژورنال angewandte چاپ شده است.

onlinelibrary.wiley.com

طبق تصویر زیر و با استفاده از دکمه  export citationفایل مورد نظر را دانلود می کنیم.

مقاله در سایت wiley

تمامی مقالات، فایل citation دارند و باید از طریق سایت آن را دانلود کنید.( برای راحتی بهتر است فرمت RIS را دانلود کنید.)

فایل های دانلود شده بصورت نوت هستند. برای باز کردن این فایل توسط endnote، فرمت این فایل را به endnote تغییر دهید سپس با دبل کلیک فایل citation را باز کنید.  باید تصویر زیر را مشاهده کنید.

سپس بر روی گزینه زیر کلیک کنید و متن منبع را در ورد کپی کنید.

نحوه نگارش منبع با استفاده از نرم افزار 2

بعد از کپی مثل تصویر زیر متن منبع برای شما آماده می شود.

نحوه نگارش منبع با استفاده از نرم افزار 3

این متن منبع بصورت پیش فرض و با تمامی اطلاعات کامل آماده شده است. برای اینکه منبع شما با فرمت ژورنال انتخابی توسط شما یکسان باشد ابتدا باید قوانین نگارش منبع در ژورنال را مطالعه کنید سپس با توجه به موارد نوشته شده در ژورنال منبع را آپدیت کنید. معمولا قوانین نگارش منبع در ژورنال ها در بخش زیر نوشته می شود.

نحوه نگارش منبع با استفاده از نرم افزار 4

نکات مهم در نوشتن منابع در مقاله ( بخش 1)

همان طور که در بالا گفتیم قوانین هر ژورنال برای نگارش منابع با ژورنال دیگر متفاوت است. به عنوان مثال یک ژورنال می گوید که ابتدا نام و سپس نام خانوادگی نوشته شود ولی ژورنال دیگری می گوید که ابتدا نام خانوادگی نوشته شود و یا یک ژورنال دیگر می گوید که کد مقاله نوشته شود. بنابراین این شما هستید که بعد از دیدن قوانین نوشتن منابع باید فایل نهایی را آپدیت کنید. اگر در این کار به مشکل خوردید حتما از خدماتادیت مقالهمجموعه ما استفاده کنید.

نحوه نوشتن منابع در مقاله بصورت دستی

این روش به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود زیرا هر مقاله حداقل 10 منبع دارد که نوشتن آن ها بصورت دستی نیاز به زمان بسیار زیادی دارد اما اگر اصرار دارید که خودتان بصورت دستی این کار را انجام دهید باید با فرمت کلی آشنا شوید.

منابع می توانند انواع مختلفی داشته باشند، مانند رفرنس دهی به مقاله، رفرنس دهی به کتاب، رفرنس دهی به نویسنده و … بنابراین هر کدام دارای فرمت جداگانه ای هستند که مهم ترین آن ها رفرنس دهی به مقاله و رفرنس دهی به کتاب است.

در تصاویر زیر فرمت کامل هر کدام را همراه با اینکه در هر بخش باید چه چیزی بنویسید را قرار داده ایم. بعد از خواندن قوانین ژورنال خود تصاویر زیر را آپدیت کنید و منابع  خود را بصورت دستی بنویسید.

نحوه نوشتن منابع در مقاله بصورت دستی

نحوه نوشتن منابع در مقاله بصورت دستی 2

نکات کنکوری طرز نوشتن منابع در مقاله ( بخش 2 )

مهم ترین نکات برای نوشتن منابع در مقاله را در این بخش که انتهای مقاله است خواهیم گفت، تا کسانی که این مقاله را تا انتها مطالعه کرده اند بتوانند بهترین منابع را در مقاله خود بنویسند.

  1. سعی کنید 60 درصد از ارجاعات شما به مقالاتی باشد که در 3 سال گذشته نگارش شده اند. این کار آپدیت بودن مطالب مقاله شما را نشان خواهد داد.
  2. برای اینکه شانس پذیرش مقاله خود را افزایش دهید سعی کنید بیشتر به مقالاتی رفرنس دهید که در همان ژورنالی که می خواهید مقاله چاپ کنید، چاپ شده باشند.
  3. هر گونه اطلاعاتی که توسط شما آزمایش نشده است و از مقالات و یا کتاب های دیگری نوشته شده است باید به آن بخش را ارجاع دهید.
  4. نحوه نوشتن منابع در مقاله باید مطابق با قوانین ژورنال مورد نظر باشد.
  5. بهتر است حداقل 30 و حداکثر 60 ارجاع دهی در مقاله داشته باشید.
  6. به کتاب ها و مقالاتی که یافتن آن ها توسط دیگران سخت است ارجاع ندهید.
  7. سعی کنید حتما از نرم افزار ها استفاده کنید، زیرا در صورت ریجکت مقاله باید فرمت تمامی منابع را تغییر دهید که بصورت دستی بسیار سخت است. با نرم افزار می توانید فقط با چند کلیک فرمت همه منابع را تغییر دهید.
  8. Endnote به ورد وصل می شود و تمامی فرمت هایش در ورد قابل اجرا است. بنابراین سعی کنید این نرم افزار را بصورت کامل یاد بگیرید تا برای هر مقاله و ژورنالی بتوانید منابع بنویسید.

جمع بندی

در این متن از وب سایت انجام مقاله سعی کردیم نحوه نوشتن منابع در مقاله را بصورت مقدماتی به شما آموزش دهیم به گونه ای که حداقل بتوانید منابع مقاله خود را نگارش کنید. برای نگارش مقاله فرمت های زیادی مانند مانند APA، MLA، Chicagoیا Harvard و … وجود دارند که در هر کدام باید بصورت متفاوت منابع را نگارش کرد اما برای نگارش هر نوع به اطلاعاتی که در بالا بیان کردیم نیاز دارید بنابراین سعی کنید در نرم افراز endnote فرمت مورد نظر را پیدا کنید و با آپلود سایتیشن، متن منبع را بصورت آماده تحویل بگیرید.

به این صفحه امتیاز بدهید
تصویر سارا رادش

سارا رادش

سلام، من سارا رادش یکی از کارشناسان مقالات رشته برق هستم که با موسسه انجام مقاله همکاری می کنم. من دارای مدرک دکتری رشته برق از دانشگاه تهران هستم که مقالات زیادی در این رشته نگارش و چاپ کرده ام. از آن جایی که علاوه بر انجام مقاله دانشجویی علاقه زیادی به نویسندگی داشتم، تصمیم گرفتم تا نگارش مقالات آموزشی و تخصصی سایت انجام مقاله را نیز به عهده بگیرم. امیدوارم توانسته باشم تمامی تجربیات و تخصص خودم را در این مقالات به شما عزیزان ارائه کنم. همچنین به شما پیشنهاد می کنم که از دسته بندی های زیر نیز بازدید کنید:آی اِس آی و  چالش های دانشجویی
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *