نوشتن رزومه تحصیلی برای اپلای

نکات مهم نوشتن رزومه تحصیلی برای اپلای بصورت صریح و آسان

خلاصه متن:

چرا رزومه برای اپلای مهم است؟ شما با رزومه می توانید مهارت ها، دانش، شایستگی ها، سطح پژوهش و دستاوردهای خود را به نمایش بگذارید. این یعنی راهی برای راضی کردن کمیته پذیرش در درخواست اپلای! از طرفی ممکن است که شما یک سری سوابق کاری یا مهارتی داشته باشید

چرا رزومه برای اپلای مهم است؟

شما با رزومه می توانید مهارت ها، دانش، شایستگی ها، سطح پژوهش و دستاوردهای خود را به نمایش بگذارید. این یعنی راهی برای راضی کردن کمیته پذیرش در درخواست اپلای! از طرفی ممکن است که شما یک سری سوابق کاری یا مهارتی داشته باشید که در درخواست اپلای شما جایی برای توضیح ندارند و رزومه جای خوبی برای نوشتن همین موارد است.

وقتی شخصی درخواست اپلای به دانشگاه مورد نظر خود می دهد، کمیته پذیرش پایه اصلی رقابت را بر روی مهارت ها، سطح سواد و تجربیات شخص می گذارد. بنابراین اگر رزومه ای وجود نداشته باشد چطور باید این سنجش صورت بگیرد؟ رزومه یک برگه خلاصه شده از تجربیات و مهارت های شماست که باید بسیار قوی نوشته شود به طوری که شخص مربوطه با یک بار نگاه به رزومه متوجه شود شما در چه سطحی از دانش هستید.

چه اطلاعاتی باید در رزومه قرار دهم؟ (چه بخش‌هایی از رزومه مهم‌تر هستند؟ )

  1. تاثیرگذارترین ویژگی خودتان: شما باید در ابتدا فهرستی از کارهایی که در انجام دادن آنها مهارت بالایی دارید و به رشته تحصیلی تان مرتبط است را اعلام کنید.
  2. شروع طلایی رزومه: 150 کلمه ابتدای رزومه شما معمولاً توسط همه افراد خوانده می شود که به آن بخش طلایی رزومه گفته می شود. اعلام سطح تحصیلات و مهارت های برتر در این قسمت عالی است اما جزییات خیر.
  3. فهرست کردن مهارت ها: معمولا یک رزومه قوی برای اپلای با فهرست کردن مدارج تحصیلی و کارهای پژوهشی اخیر داوطلب شروع می‌شوند، اما اگر شما به‌اندازه کافی سابقه کاری و پژوهشی ندارید، بهتر است رزومه‌تان را با فهرست کردن مهارت‌هایتان شروع کنید.
  4. اعلام مهارت های بدیهی: حتی اگر یک نرم افزار (که از دید خودتان بی اهمیت است) را در حد مبتدی بلد هستید همان را اعلام کنید. گاه یک قسمت کوچک باعث می شود نظر یک استاد جلب شود. این حرف کاملا تجربی است و بهتر است که آن را جدی بگیرید.
  5. فعالیت های فوق برنامه: اینکه کاری انجام داده‌اید که در ازای آن پولی دریافت نکرده‌اید، دلیل نمی‌شود که شما مهارت ارزشمندی به‌دست نیاورده‌اید یا کار شما به‌اندازه کافی مهم نبوده. حتما این موارد را نیز در رزومه تحصیلی خودتان قرار دهید.

چگونه یک رزومه خوب برای اپلای بنویسم؟

نحوه نوشتن یک رزومه خوب برای اپلای کردن شامل رعایت یک سری ساختار مهم است:

  • تیتر: این قسمت مربوط به نام و نام خانوادگی، آدرس و شماره تماس و ایمیل است تا مسئول بررسی در صورت نیاز از طریق ایمیل یا شماره تماس با شما ارتباط برقرار کند.
  • بخش درباره من: در این قسمت نیت شما از ارسال رزومه مشخص می شود. می توانید هنر ها فضائل خود را نیز خلاصه وار اعلام کنید و به نوعی هدف اصلی رزومه را رفع ابهام کنید.
  • خلاصه ای از صلاحیت ها: در بخش صلاحیت ‌ها به‌طور خلاصه درباره خصایص مهم خودتان، تجربیاتتان، مهارت‌های تکنولوژیک، زبان‌هایی که بلد هستید و دستاوردهای مهمتان بنویسید.
  • سوابق آموزشی: اول از همه در این قسمت، بالاترین سطوح آموزشی خود را فهرست کنید. نام کالج یا دانشگاه، مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، معدل و ماه و سال فارغ‌التحصیلی خود را ذکر کنید.
  • تجربیات: در این قسمت هرآنچه که درباره تجربیات کاری شماست، نوشته می‌شود. سمت شغلی شما، نام سازمان، نام و اطلاعات تماس کارفرما، آدرس سازمان، خلاصه‌ای از شرح شغلی، پروژه‌های خاصی که در آن مشاغل به شما محول شده و کارهای داوطلبانه‌ای را که انجام داده‌اید، در این بخش بنویسید.

 

چه قالب و فرمتی برای رزومه اپلای مناسب است؟ چه فونت‌ها و اندازه‌‌هایی مناسب هستند؟     

اگر قصد دارید که به خارج مهاجرت تحصیلی کنید، به شما توصیه می کنیم که حتما رزومه خودتان را به زبان انگلیسی بنویسید.

فونتی که برای نوشتن رزومه اپلای انتخاب می کنید باید استاندارد، خوانا و رسمی باشد. فونت های فانتزی، ناخوانا، نستعلیق و یا دست نویس به هیچ عنوان توصیه نمی شود. بهتر است رنگ نوشتار با رنگ پس زمینه صفحه متفاوت باشد به طوری که خوانایی بیشر شود. اندازه فونت باید مناسب با ساختار رزومه باشد. خوانایی مهمترین اصل در انتخاب فونت است.

برای مثال ندازه فونت 12 تا 14 مناسب است. در نهایت یک اندازه کاملا استاندارد به گونه ای که به ذوق نزنید انتخاب و طبق یک الگوی کاملا مشخص ابتدا تا انتهای رزومه را ساخته و به پایان ببرید.

چگونه رزومه خود را متناسب با هر دانشگاه تنظیم کنم؟

رزومه ای که می نویسید باید واقعی و حقیقی باشد. حال منظور چیست:

  • دروغ گویی یا بزرگ نمایی در سطح زبان، مهارت، تجربیات و … یکی از اشتباهاتی است که در نوشتن رزومه ممکن است شانس شما را برای همیشه بسوزاند. صداقت پایه اول نوشتن هر رزومه است.
  • طولانی بودن رزومه و توضیحات زیاد، نه تنها درست نیست بلکه یک اشتباه تلقی می شود، رزومه شما باید خلاصه اما عمیق و دقیق نوشته شود. یک صفحه برای رزومه و نهایتا دوصفحه کافی است.
  • رزومه جایی برای نمودار و جدول ندارد بنابراین به بهانه زیباتر کردن رزومه، ان را به بیراهه نکشانید. رزومه نباید دارای تصویر و رنگ های مختلف باشد. بهتر است فقط از متن با رنگ سیاه در رزومه خود استفاده کنید.
  • صفحه رزومه باید ساده و نوشتار فاقد هر نوع غلط املایی و نگارشی باشد.
  • موضوع مهم دیگر این است که اطلاعات هویتی فقط شامل نام و نام خانوادگی، سن و رشته تحصیلی است و نیازی به مشخص کردن نژاد، مذهب، خصوصیات خانوادگی و … نخواهد بود.
  • در رزومه خود کاری که هنوز انجام نداده اید را اعلام نکنید. ممکن است بخواهید در دوره ها یا کارگاه های مختلفی در آینده شرکت کنید اما هنوز وارد آن نشده اید. چنین مواردی جایگاهی در رزومه ندارند. رزومه یعنی هر آنچه که شما در حال حاضر به صورت بالقوه دارید و تجربه صفر تا صد آن را پشت سر گذاشته اید.

 

چگونه رزومه تحصیلی را برای اپلای قوی تر کنم؟

روش های زیاد برای قوی کردن رزومه وجود دارد اما طبق تجربه ای که ما در موسسه انجام مقاله به آن دست پیدا کردیم متوجه شدیم که داشتن یک مقاله چاپ شده در ژورنال های معتبر می تواند سبب بهبود رزومه تحصیلی شما شود.

خبر خوب این است که ما می توانیم در این زمینه یاری رسان شما باشیم و شما در زمینه نگارش انواع مقالات همون نگارش مقاله isi یاری کنیم. اگر قصد دارید که شانس خود را برای اپلای بیشتر کنید کافی است که از طریق شبکه های اجتماعی مشخص شده با پشتیبانان ما در ارتباط باشید.

 

به این صفحه امتیاز بدهید
تصویر مشاوره مهاجرت تحصیلی: ملک پور

مشاوره مهاجرت تحصیلی: ملک پور

من ملک پور هستم، نویسنده و مشاور مهاجرت تحصیلی. با بیش از دو دهه تجربه در این حوزه، به هزاران دانشجو کمک کرده‌ام تا به رویاهای تحصیلی خود در بهترین دانشگاه‌های دنیا دست پیدا کنند. تخصص من در تهیه‌ی اسناد قوی برای پذیرش و انتخاب رشته مناسب، همراه با راهنمایی در مراحل مختلف ویزا است. همچنین به شما پیشنهاد می کنم که از دسته بندی های زیر نیز بازدید کنید: اپلای و مهاجرت تحصیلی 
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *