مقاله مروری سیستماتیک چیست

مقاله مروری سیستماتیک چیست؟ | توضیح درباره مفهوم و ساختار آن

خلاصه متن:

مفهوم مرور سیستماتیک اول از هر چیز باید متوجه شد که مقاله مروری سیستماتیک چیست؟ Systematic Review یا مرور سیستماتیک از شواهد روشن کمک می گیرد و بررسی علمی را با هدف نقد و ارزیابی یک موضوع تحقیقاتی دنبال می کند. به زبانی ساده تر مرور سیستماتیک داده های مقالات

مفهوم مرور سیستماتیک

اول از هر چیز باید متوجه شد که مقاله مروری سیستماتیک چیست؟

Systematic Review یا مرور سیستماتیک از شواهد روشن کمک می گیرد و بررسی علمی را با هدف نقد و ارزیابی یک موضوع تحقیقاتی دنبال می کند. به زبانی ساده تر مرور سیستماتیک داده های مقالات منتشر شده را استخراج و تفسیر می کند، پس از آن نتایج، تجزیه و تحلیل شده و خلاصه خواهد شد. در نهایت هم نتیجه گیری صورت می گیرد. همه این مراحل با طرح پرسش پژوهشی شروع و با پاسخ به آن به پایان می رسد.

هدف اصلی از نگارش یک مقاله مروری سیستماتیک چیست؟

حال باید فهمید که اصلاً نوشتن مقاله مروری سیستماتیک به چه دردی می خورد؟ یعنی لزوم و هدف اصلی آن چیست؟ وقتی مطالعه ای انجام می شود با همه قدرت و امتیازی که می گیرد پس از گذشت زمان یک سری کم و کسری ها نمایان می شود که ما به آنها فاصله یا خلاء های موجود در مطالعه می گوییم. در واقع پس از انجام شدن یک مطالعه چه در سطح قوی و چه معمولی متوجه خواهید شد که یک سری چیزها هماهنگ نیست یا اصلاً وجود ندارد. اینجاست که مرور سیستماتیک به کمک شما می آید تا دقیقتر بدانید که کجای کار می لنگد.

 مقاله مروری سیستماتیک در واقع یک سطح پژوهش جامع بر روی مقاله و مطالعه قبلی است تا موارد اشتباهی مشخص شود و به نوعی فضاهای خالی پر شوند. این توضیح را برای دانشجویان مقطع دکتری دادیم که فکر می کنند اگر بخشی از مقاله شان پس از مدتی به مشکل برخورده یعنی دنیا به آخر رسیده و خودشان را می بازند. واقعاً اینطور نیست، با انجام مقاله مروری سیستماتیک به راحتی کم و کاستی ها را حل خواهیم کرد ما ده سال این مسیر را قدم به قدم طی کردیم.

ابزارها و نرم‌افزارهای مورد نیاز برای انجام یک مرور سیستماتیک

اصلاً می دانید فراهم کردن ابزار و نرم افزار های لازم برای انجام مقاله مروری سیستماتیک دقیقاً مربوط به گام اول و حتی نوعی پیش نیاز است؟ بله! با دست خالی نمی توان نتیجه خوبی گرفت.

فرض بر این است که شما سوال پژوهشی خود را طبق چارچوب های مشخص یعنی PICO ( (Patient/Problem, Intervention, Comparison, Outcome طرح کردید. ادبیات پژوهشی را بررسی نمودید، تیم تحقیقاتی خود را تشکیل دادید و حالا نوبت به انتخاب نرم افزار مناسب است!

دو سبک نرم افزار برای انجام سیستماتیک نیاز داریم.

سبک اول نرم افزار مدیریت استنادات است مثلاً خود ما از نرم افزار های EndNote، Mendeley  یا Zotero استفاده می کنیم و واقعاً نتیجه خوبی گرفتیم. بخش مهمتر، نرم افزاهای مرور سیستماتیک است که Covidence، Rayyan  یا RevMan از مواردی هستند که امتحان خود را پس داده اند.

ساختار یک مقاله مروری سیستماتیک

مقدمه: اولین گام، فعالیت های مقدماتی است. یعنی باید سوال پژوهشی طبق آنچه پیش تر گفتیم طرح شود، ادبیات پژوهشی صورت بگیرد، تیم تحقیقاتی تشکیل شود و نرم افزار ها نصب و تست شوند. مقدمه مربوط به همین بخش است. یعنی میگویید استارت کار چیست و چه مسیر در پیش است.

روش شناسی: برای نگارش مقاله مروری سیستماتیک نیاز به پروتکل قوی است. به هر حال باید بگویید از چه روشی قرار است تجزیه و تحلیل انجام دهید. پروتکل شما باید همه جزییات روش شناسی را شامل شود. در این بخش نقشه راه خود را تفسیر می کنید. معیارهای غربالگری مطالعات را مشخص کرده و اگر نیاز به پایگاه داده خاصی است دقیقاً همین بخش باید مشخص شود.

استراتژی جستجو: شما در گام اول یک سوال پژوهشی طرح کردید و حالا باید همه مقالات مرتبط با سوال را پیدا کنید. برای این کار نیاز است یک استراتژی جستجو داشته باشید. تعریف مفاهیم اصلی موضوع، مشخص کردن پایگاه داده، لیستی از واژه های توصیف هر مفهوم، فرمت استاندارد استراتژی از موارد مهم این بخش است.

مدیریت منابع: در این گام نیاز به ابزاری است که بتواند روی رفرنس ها مدیریت داشته باشید. به این ترتیب میتوانید همه مقالاتی که از جستجوی ادبیات به دست آوردید را طبقه بندی کنید. این قسمت نیاز به خروجی همه نتایج جستجو، بارگذاری نتایج، حذف مقالات تکراری و انتقال مقالات از مدیر مراجع به نرم افزار مرور سیستماتیک دارد.

غربالگری: در این قسمت عنوان و چکیده بررسی می شود، اختلافات با همکاران یا سایر هم تیمی ها حل می شوند و متن کامل همه مقالات مورد قبول هم تهیه خواهند شد.

ارزیابی کیفیت مطالعات: نیاز به ابزارهای ارزیابی کیفیت برای درجه گذاری مقاله و خلاصه ای از کیفیت ادبیات است.

استخراج داده: در این قسمت جداول مربوط به استخراج داده ها و جمع آوری هر یک تنظیم می شود.

نتیجه گیری: اگر کل مسیر را درست امده باشید نتیجه کار با یک هورااااااا بلند همراه خواهد بود!

مقاله مروری سیستماتیک یک منبع معتبر برای تصمیم گیری در حوزه های مختلف

مقاله مروری سیستماتیک اطلاعات کاملی در مورد یک موضوع فراهم می کند. دقت جمع آوری داده این بار در فوق العاده ترین حالت ممکن است. به اصطلاح مو لای درز مقاله مروری سیستماتیک نمی رود، چون جستجو به اندازه کافی و در مسیر صحیح انجام گرفته، بهترین روش تحلیل انتخاب و به یافته ها ارزش دهی شده است. کم و کاستی و شکاف ها مشخص شده و نتایجی که به دست می آید دقیقاً پاسخ به سوال پژوهشی اولیه است. در واقع مقاله مروری سیستماتیک کمک می کند تا خشت اول را درست بگذارید و خیالتان راحت باشد دیوارتان تا ثریا هم برود، دیگر مشکلی نخواهد بود.

کلام آخر

انتظار نداریم بتوانید صفر تا صد مقاله مروری سیستماتیک را خودتان انجام دهید. میتوانید انجام مقاله مروری سیستماتیک را به مجموعه انجام مقاله بسپارید و حتی با پاسخ به سوالات زیر از 5 درصد تخفیف و یا 15 دقیقه مشاوره رایگان استفاده کنید.

 

  1. آیا استفاده از نرم افزار خاص برای مقاله مروری سیستماتیک ایرادی دارد؟
  2. آیا مقاله مروری سیستماتیک با مقاله روایی ساختار یکسانی دارد؟
  3. آیا می توان با انجام مقاله مروری سیستماتیک، شکاف ها و ایرادات را پیدا کرد؟
  4. آیا مقاله مروری سیستماتیک بر پایه سوال پژوهشی است؟
به این صفحه امتیاز بدهید
تصویر سارا رادش

سارا رادش

سلام، من سارا رادش یکی از کارشناسان مقالات رشته برق هستم که با موسسه انجام مقاله همکاری می کنم. من دارای مدرک دکتری رشته برق از دانشگاه تهران هستم که مقالات زیادی در این رشته نگارش و چاپ کرده ام. از آن جایی که علاوه بر انجام مقاله دانشجویی علاقه زیادی به نویسندگی داشتم، تصمیم گرفتم تا نگارش مقالات آموزشی و تخصصی سایت انجام مقاله را نیز به عهده بگیرم. امیدوارم توانسته باشم تمامی تجربیات و تخصص خودم را در این مقالات به شما عزیزان ارائه کنم. همچنین به شما پیشنهاد می کنم که از دسته بندی های زیر نیز بازدید کنید:آی اِس آی و  چالش های دانشجویی
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *