داوری مقاله

مراحل داوری مقاله + یک نمونه واقعی از پاسخ داوران

خلاصه متن:

قطعا دانستن این موضوع که در هر مرحله از فرآیند داوری مقاله چه اتفاقی می افتد و چه عواملی از اهمیت بالایی برخوردار است می تواند شانس موفقیت شما را در چاپ مقاله افزایش دهد. قبلا در مقاله نحوه چاپ مقاله علمی پژوهشی بصورت کامل کار هایی که باید قبل

قطعا دانستن این موضوع که در هر مرحله از فرآیند داوری مقاله چه اتفاقی می افتد و چه عواملی از اهمیت بالایی برخوردار است می تواند شانس موفقیت شما را در چاپ مقاله افزایش دهد.

قبلا در مقاله نحوه چاپ مقاله علمی پژوهشی بصورت کامل کار هایی که باید قبل از داوری مقاله انجام دهید را بصورت کامل توضیح داده ایم اما موضوعی که همیشه در رابطه با آن بحث است و بیشتر دانشجویان از آن اطلاعات زیادی ندارند مراحل داوری مقاله است.

بنابراین قصد داریم در این نوشته از سایت انجام مقاله به بررسی مراحل و فرآیند داوری مقالات همراه با مثال  بپردازیم.

مراحل داوری مقاله چگونه است؟

بصورت کلی فرآیند داوری مقالات در تمامی ژورنال ها یکسان است یعنی مراحلی که قرار است در ادامه بیان کنیم بصورت کلی در بیشتر مجلات یکسان اتفاق می افتد، اما ممکن است در جزئیات تفاوت هایی داشته باشند که اطلاعات این تفاوت ها در قسمت قوانین هر ژورنال قابل مطالعه است.

1- بررسی قالب و فرمت مقاله

اولین فرآیندی که روی مقاله شما اتفاق می افتد بررسی قالب و فرمت مقاله است که باید با توجه به قوانین آن ژورنال انجام شده باشد. اگر این موضوع را رعایت نکنید در همان ابتدای کار، مقاله شما برای درست کردن قالب بازگشت خواهد خورد.

2- ارسال مقاله به ویرایشگر

اگر فرمت مقاله صحیح بود، مقاله شما به ویرایشگر مجله ارسال می شود تا مقاله را از لحاظ رعایت استاندار های ژورنال بررسی کند. این استاندارد ها در بخش قوانین و مقررات نگارش هر ژورنال نوشته شده است.

3- ارسال مقاله برای داوری

بعد از تایید مقاله توسط ویرایشگر، مقاله شما برای داوری به داورانی که توسط ویرایشگر انتخاب شده است ارسال می شود.

قوانین ژورنال ها برای داوری 3 نوع است: در نوع اول نه داوران می دانند که مقاله چه کسی را داوری می کنند و نه دانشجو می داند که داوران چه کسانی هستند ( 2 سو کور). در نوع دوم داوران می دانند مقاله چه کسی را داوری می کنند ولی دانشجو نمی داند که داوران چه کسانی هستند ( 1 سو کور). در نوع سوم هم داوران می دانند که مقاله چه کسی را داوری می کنند و هم دانشجو می داند که داوران مقاله آن چه کسانی هستند(دو سو آشکار). اینکه ژورنال شما از کدام نوع است در قوانین آن ذکر شده است.

4- ارسال نظرات داوران به نویسنده

بعد از داوری، نظرات داوران به نویسنده ارسال می شود که در 90 درصد مواقع مقاله باید ویرایش یا به اصطلاح ریوایز شود. در 10 درصد مواقع نیز یا مقاله در همان مرحله اول اکسپت می شود و یا بطور کل ریجکت می شود.

 در تصویر زیر یک نمونه از نظرات داوران که برای ریوایز مقاله است را قرار داده ایم.

نظرات داوران

ترجمه متن بالا:

داور شماره 1:

مقاله به خوبی نوشته شده است و به نظر می رسد عاری از خطاهای فنی است. با این حال، مقاله نیاز به یک بازنگری اساسی دارد، زیرا مواردی وجود دارد که باید بررسی و/یا اصلاح شوند. آنها در زیر آورده شده است:

پاسخ به داوران و نقطه شماره 1-0

داور عزیز، از خواندن دقیق این مقاله و کمک به ما در بهبود نسخه خطی نهایت قدردانی را نشان می دهیم. مایلیم با توجه به نظرات شما کیفیت متن را افزایش دهیم. امیدواریم برای انتشار در ECM مناسب تر شود.

  1. 1. عنوان واضح نیست. می توانید عنوان کوتاه شده ای را تعریف کنید.

پاسخ به نقطه 1-1

بابت نظراتتون ممنونم. عنوان اکنون پس از نظر شما کوتاه شده است. عنوان جدید “بهینه سازی چند هدفه سلول سوختی اکسید جامد مبتنی بر زیست توده با موتور استرلینگ و الکترولایزر” است.

5- بررسی دوباره مقاله

مقالاتی که ویرایش شده اند بار دیگر مورد بازبینی قرار می گیرند تا تایید و یا رد شوند.

6– تایید نهایی

در این مرحله از مراحل داوری مقاله، مقالاتی که در بالا تایید شده اند توسط جلسه هیئت تحریریه مورد بازبینی مجدد قرار می گیرد و در رابطه با چاپ آن بحث می کنند.

7- قرار گیری در صف انتشار

8- ارسال فایل نهایی ویرایش شده توسط ژورنال به نویسنده برای دریافت تایید نهایی قبل از انتشار.

نمونه مراحل داوری در یک ژورنال

برای درک بهتر شما عزیزان نمونه فرآیند داوری در ژورنال Synthesis and Sintering را مورد بررسی قرار داده ایم. برای دیدن بخش مراحل داوری ابتدا به سایت این ژورنال به آدرس synsint.com مراجعه کردیم.

سپس وارد صفحه Peer Review Process می شویم که تمامی مراحل داوری این ژورنال در آن نوشته شده است. تصویر این صفحه را در زیر مشاهده می کنید.

نمونه مراحل داوری در یک ژورنال

در این بخش تمامی مراحل داوری این ژورنال نوشته شده است. همان طور که در بخش 3 مشاهده می کنید نوع داوری این ژورنال از نوع یک کور است. یعنی داوران می دانند که مقاله چه کسی را داوری می کنند ولی دانشجو داوران مقاله را نمی شناسند.

در فلوچارت زیر نیز که در سایت این ژورنال قرار دارد بصورت کاملا ریز مراحل داوری نگارش شده است.

فلوچات مراحل داوری

منبع عکس: synsint.com

سوالات متداول

آیا می توان داوران مقاله را خودمان انتخاب کنیم؟

خیر، داوران توسط ویرایشگر ها انتخاب می شوند. ویرایشگر با توجه به موضوع مقاله برای داوران دعوت نامه ارسال می کنند.

نتایج داوری از چه طریقی ارسال می شود؟

معمولا نتایج داوری از طریق ایمیل ارسال می شود. اما برای پیگیری روند داوری باید از طریق سایت خود ژورنال اقدام کنید. نظرات داوران می تواند یکسان و یا متفاوت باشد، در نهایت این ویرایشگر است که با جمع بندی نظرات داوران نتیجه را به شما اعلام می کند.

زمان داوری چقدر طول می کشید؟

بصورت میانگین 1 ماه زمان داوری طول می کشد، اما گاهی اوقات این فرآیند با پرداخت هزینه می تواند کاهش یابد.

اصلی ترین دلایل ریجکت مقاله چیست؟

اگر مقاله شما در همان مرحله اول و سریع رد شد، اصلی ترین دلیل آن عدم تطابق موضوع مقاله شما با ژورنال مورد نظر است. اما اگر در مراحل بعدی ریجکت و یا ریوایز خورد می توانند دلایلی مانند بی کیفیت بودن متن، عدم قالب بندی صحیح، درست نبودن جدول ها و شکل ها، ارسال همزمان به چند ژورنال و ….

جمع بندی

همان طور که در این مقاله دیدید مراحل داوری مقاله موضوعی پیچیده است و برای عبور از آن فقط باید بر روی کیفیت مقاله، قالب بندی درست و سابمیت صحیح دقت کنید. اگر برای انجام این کار ها از تخصص کافی برخوردار نیستید حتما از افراد باتجربه و یا خدمات موسسه ما کمک بگیرید. ما در موسسه انجام مقاله انواع خدماتانجام مقاله ISI،ادیت مقاله،چاپ مقاله علمی پژوهشیو … را انجام می دهیم. برای ثبت سفارش و دریافت مشاوره رایگان به بخش پشتیبانی پیام دهید.

 

به این صفحه امتیاز بدهید
تصویر سارا رادش

سارا رادش

سلام، من سارا رادش یکی از کارشناسان مقالات رشته برق هستم که با موسسه انجام مقاله همکاری می کنم. من دارای مدرک دکتری رشته برق از دانشگاه تهران هستم که مقالات زیادی در این رشته نگارش و چاپ کرده ام. از آن جایی که علاوه بر انجام مقاله دانشجویی علاقه زیادی به نویسندگی داشتم، تصمیم گرفتم تا نگارش مقالات آموزشی و تخصصی سایت انجام مقاله را نیز به عهده بگیرم. امیدوارم توانسته باشم تمامی تجربیات و تخصص خودم را در این مقالات به شما عزیزان ارائه کنم. همچنین به شما پیشنهاد می کنم که از دسته بندی های زیر نیز بازدید کنید:آی اِس آی و  چالش های دانشجویی
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *