معدل عامل مهمی در دریافت پذیرش از دانشگاه ها است. اما اگر معدل کمتر از مقدار تعیین شده باشد، چه خواهد شد؟ تعداد زیادی از متقاضیان تصور می کنند که اپلای با معدل پایین ممکن نیست و در نهایت می تواند باعث ریجکتی شود. با این وجود میبینیم که هر ساله افراد زیادی با معدل پایین اپلای میکنند. پس راز موفقیت آن ها در چیست؟ اگر بخواهیم کوتاه به این سوال جواب بدهیم، باید بگوییم که حتی با معدل پایین هم می توان پذیرش گرفت. در این مقاله نحوه اپلای با معدل پایین و روش های جایگزین را خواهیم گفت.
شانس اپلای با معدل پایین چقدر است؟
اگر بگوییم با معدل پایین اصلاً شانس قبولی در دانشگاه های خارجی ندارید که دروغ است اما باید قبول کرد که بسیاری از دانشگاه های معتبر در دنیا، معدل بالا را یک فاکتور مهم می دانند. اما معدل تنها فاکتور تاثیر گذار نیست بلکه یک سری عوامل دیگر همانند مقطع تحصیلی، رشته، دانشگاه انتخابی و حتی کشور مقصد هم در اپلای تاثیر دارند.
یک سری از دانشگاه ها هم فاکتورهای دیگری را مهم می دانند. مثلاً تجربه کاری شخص برایشان از معدل مهمتر است. به مهارت های زبانی فرد دقت می کنند. به پژوهش ها و مقاله های چاپ شده توسط اشخاص را اولویت می دانند و اگر شما پژوهش های گسترده و قابل قبولی انجام داده باشید تا حدودی می توانید شانس خودتان در این زمینه بالا بدانید. حتی داشتن توصیه نامه از سوی یک استاد مطرح هم می تواند یک روش عالی برای افزایش شانس اپلای با معدل پایین باشد.
اهمیت سایر عوامل به غیر از معدل برای اپلای
اگر معدل شما پایین است بهتر است بدانید که یک سری موارد مهم دیگر به شما کمک می کند:
- نمره زبان: داشتن مدرک زبان خارجی بین المللی با نمره بالا یکی از بهترین روش هایی است که می تواند جایگزین معدل شما شود. بنابراین تلاش برای مدرک زبان آیلتس بالای 7 و یا تافل با نمره خوب را حتماً مدنظر قرار دهید.
- شرکت در دوره های تخصصی: یک سری همایش ها، دوره ها و یا سمینارها و به هر حال فعالیت های علمی معتبر هر ساله، چند بار برگزار می شوند که شرکت در آنها کمک به افزایش بخش پژوهشی شما خواهد کرد. می توانید در دوره های تخصصی مربوطه به حوزه تحصیلی خود شرکت داشته باشید و مدرک شرکت در این دوره ها را دریافت و در رزومه خود قرار دهید.
- چاپ مقاله isi: اگر بتوانید یک یا چند مقاله معتبر isi به اسم خود و با موضوع مرتبط با تحصیل خود به چاپ برسانید شانس اپلای با معدل کم را برای خود بیشتر کرده اید.
- ارائه توصیه نامه: توصیه نامه یک برگه ساده نیست، کمک می کند تا به دانشگاه مقصد ثابت کنید که برای رشد سطح علمی انها ایده های خوبی دارید.
- تنظیم انگیزه نامه قوی: انگیزه نامه ای استاندارد و قوی و به دور از دروغ تنظیم کنید به طوری که ثابت کنید انگیزه شما برای اپلای و ادامه تحصیل دقیقاً چیست. اگر انگیزه شما معتبر باشد توجه به معدلتان کمتر خواهد شد.
- نگارش رزومه واقعی و غنی: شما می توانید به واسطه مقالات چاپ شده، شرکت در دوره های تخصصی، انگیزه نامه قوی و سایر گام های پژوهشی و همینطور مدرک زبان بالا به راحتی رزومه خوبی برای خود داشته باشید. رزومه قوی اولین چیزی است که دانشگاه های خارجی را جذب می کند و بسیار ارزشمند است.
- استاد مرتبط را در دانشگاه مقصد پیدا کنید: اگر بتوانید حتی با یک استاد سرشناس مرتبط با رشته خود در دانشگاه مقصد ارتباط برقرار کنید قطعاً همان شخص به اپلای شما کمک خواهد کرد.
استراتژی های جبران معدل پایین
یکی از روش های ارزشمند که می تواند به عنوان موثرترین روش برای جبران معدل پایین باشد، انتشار مقاله برای مجلات isi است. مجلاتی که دارای ایمپکن فکتور خوبی هستند. همینطور مجلاتی که مورد تایی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری ایران هستند همگی شانس شما برای اپلای بیشتر می کنند. اگر فکر می کنید چاپ مقاله isi دشوار است و یا مهارت کافی در این زمینه ندارید و حتی وقت شما اجازه نمی دهد می توانید از خدمات چاپ مقاله isi موسسه انجام مقاله استفاده کنید و اگر عجله دارید می توانید اقدام به خرید مقاله آماده چاپ کنید.
موردی بعدی ای که باید ذکر کنیم این است که انگیزه نامه ای که می نویسید باید با استراتژی خاصی همراه باشد به طوری که بتواند شرط معدل را کمرنگ تر نماید. مثلاً انگیزه خود از تحصیل در دانشگاه مقصد باید طوری بیان شود که خواننده را تا حدی درگیر کند. از طرفی مطمئن بودن شما به آنچه در انگیزه نامه می گویید بسیار مهم است. اما یادتان باشد انگیزه نامه قطعاً می بایست با دستورالعمل دانشگاه مقصد سازگار باشد. یعنی نیاز است تا بر اساس همان قوانین و فرمت دانشگاه مقصد آن را تنظیم کنید. گاه زبان نوشتار هم مهم است. برای یاد گرفتن انگیزه نامه می توانید مقاله انگیزه نامه برای اپلای تحصیلی را بخوانید.
در نهایت توصیه نامه ای که بتواند ثابت کند شما می توانید سطح علمی دانشگاه مورد نظر را به ارتقا برسانید واقعاً تاثیر غیر قابل تصوری در اپلای با معدل پایین دارد. شما به واسطه توصیه نامه ثابت می کنید که سایر اساتید دانشگاهی و یا افراد متخصصی که در رشته شما فعالیت دارند، چقدر بر روی اعتبار شما تاکید کرده اند. نظر مثبت افراد سرشناس در رشته تحصیلیتان نسبت به بار علمی شما قطعاً می تواند موضوع معدل پایی را حل کند. این توصیه نامه اگر توسط استاد بین المللی با رتبه بالای علمی به تایید رسیده باشد تاثیر بیشتری دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله توصیه نامه برای اپلای را بخوانید.
آمار و ارقام و شانس پذیرش با معدل پایین
ممکن است گاهی به دلیل شرایط بد زندگی، بی پولی و … نتوانسته باشید حداقل معدل لازم را در طول تحصیل کسب کنید. اگر مدارکی دال بر این موارد داشته باشید دانشگاه مقصد تا حدودی ممکن است در این موضوع مشخص شما را درک کند. طبق آمارهای موجود از سوی دانشگاه های معتبر، پذیرش دانشجویان با معدل پایین در دانشگاه های تاپ کمتر از 30 درصد است مگر اینکه شخص مقام المپیاد جهانی داشته باشد.
در برخی مواقع شخص با شرکت در آزمون ورودی که از سوی دانشگاه برگزار شده است و با کسب نمره خوب می تواند حتی با معدل پایین وارد دانشگاه معتبری شود. چنین شرایطی در رشته های هنری بیشتر دیده می شود. در نهایت کسانی که پروژه های پژوهشی موفقی دارند و همکاری با پژوهش سراهای مهم دارند نیز می توانند به سابقه کاری خوبی دست یابند.
کالج ها نسبت به این موضوع منعطف تر هستند و آمار بالای 50 درصد پذیرش در کالج ها برای معدل پایین وجود دارد. موسسه های غیر دولتی نیز در شرط معدل سختگیری کمتری دارند به طوری که تا 70 درصد پذیرش دانشجویی با معدل پایین در این موسسات وجود دارد.
سخن پایانی
در یک نگاه کلی بسیاری از دانشگاه ها به دنبال دانشجویی هستند که پتانسیل پژوهشی و مهارتی بالایی داشته باشد. بنابراین اپلای با معدل پایین زمانی نتیجه بخش است که شخص بتواند رزومه خود را به واسطه مدرک زبان معتبر، انگیزه نامه قوی، توصیه نامه، چاپ مقالات و سایر استراتژی ها تکمیل نماید. اگر شما ثابت کنید که می توانید به رشد دانشگاه مقصد کمک نمایید می توانید امیدوار باشید که مساله معدل پایین شما نادیده گرفته خواهد شد.