نحوه نگارش چکیده مقاله ISI

نحوه نگارش چکیده مقاله ISI | مهم ترین نکات + یک نمونه واقعی

خلاصه متن:

اگر بگوییم که در مقالات ISI، چکیده جزو مهم ترین بخش های مقاله است حرف غلطی نزده ایم. اکثر ژورنال های معتبر آی اس آی، Close access هستند یعنی افراد برای دانلود مقاله از انها باید هزینه ای پرداخت کنند. در این گونه مجلات تنها چیزی که به افراد نمایش

اگر بگوییم که در مقالات ISI، چکیده جزو مهم ترین بخش های مقاله است حرف غلطی نزده ایم. اکثر ژورنال های معتبر آی اس آی،  Close access هستند یعنی افراد برای دانلود مقاله از انها باید هزینه ای پرداخت کنند. در این گونه مجلات تنها چیزی که به افراد نمایش داده می شود عنوان و چکیده مقاله است، بنابراین اگر می خواهید مقاله شما برای افراد مختلف جذاب باشد تا آنها اقدام به دانلود کردن آن کنند، باید با نحوه نگارش چکیده مقاله ISI بصورت اصولی آشنا شوید تا افراد را ترغیب کنید که برای دانلود مقاله های شما هزینه پرداخت کنند.

نحوه نگارش چکیده مقاله ISI چگونه است؟

اگر نگاهی به فرمت مقاله ISI بیاندازید متوجه خواهید شد که چکیده جزو ساختار اصلی مقالات ISI است و تاثیر زیادی روی نظرات داوران و سایر خوانندگان می گذارد. بنابراین برای آشنایی کامل با نحوه نگارش چکیده مقاله ISI تا انتهای این مقاله در کنار موسسه انجام مقاله باشید.

مهم ترین بخش های چکیده

اگر یک محصولی دارید و می خواهید محصول خود را با استفاده از تبلیغات بفروشید، مجبور هستید یک متن تبلیغاتی بنویسید، چکیده یا همان Abstract در مقاله نیز نقش همان متن تبلیغاتی را بازی می کند. برای اینکه چکیده جذابی داشته باشید سعی کنید از 5 بخش اصلی که شامل بخش های زیر می شود استفاده کنید:

  • Purpose ( هدف ) : 1 الی 2 جمله
  • Problem statement ( بیان مسئله ) : 1 الی 2 جمله
  • Methodology ( روش شناسایی ) : 1 الی 2 جمله
  • Major findings ( یافته های مقاله ) : 1 الی 2 جمله
  • Conclusion ( نتیجه گیری ) : 1 الی 2 جمله

مثال: در مثال زیر یک نمونه از چکیده برای مقالات ISI با توجه به بخش های بالا قرار داده ایم تا دقیقا منظور ما را متوجه شوید.

نمونه از چکیده برای مقالات ISI

ترجمه متن بالا:

ترجمه نمونه از چکیده برای مقالات ISI

تصویر بالا یک نمونه چکیده برای یکی از مقالات رشته شیمی است که تمامی بخش های بالا در آن رعایت شده است.

نمونه چکیده

همان طور که می بینید در متن بالا Purpose وProblem statement را مشخص کرده ایم.

نمونه چکیده مقاله

بخش های یک چکیده استاندارد

در تصاویر بالا نیز سایر بخش های یک چکیده استاندارد را مشخص کرده ایم.

نکته: در 5 بخش بالا سعی کنید جزئیات را بنویسید، یعنی اینکه دقیقا یافته های مقاله، روش های استفاده شده، هدف، مسئله و فرضیه ها را بصورت دقیق و جزئی بیان کنید. شما باید هنر این را داشته باشید که بتوانید یک مقاله 5000 هزار کلمه ای را فقط در چند خط به نمایش بگذارید!

اهمیت چکیده در موفقیت و یا ناکامی مقاله های ISI

همانگونه که پیشتر اشاره شد، چکیده ی یک مقاله از اهمیت ویژه ای در جلب نظر سردبیر، داوران ( پیش از پذیرش نهایی و در مرحله ی ارزیابی )  و پژوهشگران آن حوزه  پژوهشی ( پس از چاپ شدن مقاله ) برخوردار است.

چکیده  یک مقاله می تواند ارتباطی مناسب با مخاطب برقرار کند و یا آنکه او را از پرداختن به ادامه مقاله ی اصلی منصرف نماید! چکیده در واقع شرح مختصری از مقاله است، یا به بیان دیگر بازتاب داستان اصلی مطرح شده در مقاله است.

 به طور معمول، یک سردبیر باتجربه پس از بررسی اجمالی عنوان مقاله به سراغ چکیده می رود، تا تصمیم بگیرد، که آیا مقاله را برای داوری ارسال یا مردود اعلام نماید! با توجه به تعدد مقاله های دریافتی در مجله های علمی درصد قابل توجهی از مقاله ها تنها با بررسی چکیده و مشاهده ی کاستی های نگارشی و پژوهشی مردود اعلام می شوند و حتی بخت آن را نمیابند که تحت نظر داوری قرار گیرند  ( به اصطلاح،  reject Fast یا reject Desk  ) میشوند.

به عنوان نمونه، مجله هایی که در سال 360 مقاله را به چاپ میرساند، سالانه ممکن است تا 15000 مقاله برای داوری دریافت کند، لذا بخت چاپ شدن مقاله در چنین مجلهایی کمتر از 2.5 درصد است.

مهم ترین نکانی که در نحوه نگارش چکیده مقاله ISI باید رعایت کنید

  • سعی کنید بیش از 150 کلمه ننویسید ( گاهی اوقات تا 300 کلمه نیز می توان چکیده نوشت ولی حوصله سر بر می شود)
  • در چکیده به منبع اشاره نکنید.
  • چکیده را حتما در ابتدای مقاله بنویسید. ( توضیحات در بخش زیر نوشته شده است)
  • بخش های مختلف مقاله را در چکیده کپی نکنید.
  • از کلمات کلیدی در چکیده استفاده شود.

اشتباهات متداول در نگارش چکیده مقاله های  ISI

برای آنکه بتوانیم به گونه ای مناسب و تأثیرگذار چکیده ی مقاله ی خود را بنویسیم، باید بدانیم که چه اشتباهاتی در نگارش چکیده متداول است، تا از آنها اجتناب کنیم. این اشتباهات حاصل 10 سال تجربه ما است که در زمان ادیت مقاله های مختلف دانشجویان کسب کرده ایم.

نوشتن چکیده در پایان نگارش مقاله

یکی از بزرگترین اشتباهات در نگارش چکیده، نوشتن چکیده پس از اتمام مقاله است. این کار سبب می گردد که نوشتن مقاله بدون نقشه ی راه صورت گیرد. در نوشتن مقاله باید از جزء به کل برویم، لذا ابتدا باید بتوانیم چکیده ی پژوهش را بنویسیم و در ادامه، این الگوی کوچک را توسعه دهیم، تا بدنه ی اصلی مقاله را شکل دهیم.

عدم توجه به عنوان مقاله

 چکیده ی یک مقاله آی اس آی را باید با توجه به عنوان مقاله ( توصیفی، نتیجه گرایانه و یا سازوکاری/مفهومی)، نوشت. به عنوان نمونه، اگر در مقاله ای تأکید بر روش تحقیق باشد، باید در عنوان و سپس در چکیده، آن را برجسته نمود یا اگر یک مقاله نتیجه گرا است، باید بخش نتایج در عنوان و چکیده برجسته گردد. اگر تناسب میان عنوان و چکیده وجود نداشته باشد، مقاله فریب دهنده به نظر می رسد.

عدم درنظر گرفتن مخاطب

 برخی، چکیده ی مقاله را به سلیقه ی خود و بدون درنظرگرفتن مخاطبان  یعنی کسانی که مقاله را ارزیابی میکنند (سردبیر و داوران) و کسانی که مقاله را میخوانند می نویسند. به عنوان نمونه فردی نتیجه گرا است، لذا نتایج را بسیار مبسوط و با آب و تاب می نویسد، حتی کمی بیش از اندازه ی معمول، و تمام نتایج را از ریز و درشت برجسته می نماید، اما سخنی از روش تحقیق به میان نمی آورد.

به یاد داشته باشیم که ما از طریق مقاله ی خود می خواهیم، با پژوهشگرانی که در این زمینه فعالیت دارند، ارتباط برقرار کنیم. لذا چاپ هرمقاله سرآغاز یک ارتباط پیوسته و عمیق میان پژوهشگر موردنظر و پژوهشگران دیگر در سایر نقاط جهان است. به بیان ساده، ما مقاله را برای گذاشتن در قفسه ی میز خود و یا ذخیره در رایانه ی شخصی خود نمی نویسیم، بلکه با آن خود را به جهان معرفی می کنیم. لذا باید از قوانین و شاخص های موجود پیروی کنیم، تا بتوانیم مقاله ای تأثیرگذار بنویسیم.

نتیجه گیری

قطعا برای نگارش یک چکیده بهتر، نیاز دارید تا نمونه های بیشتری ببینید. از این رو اگر در هر بخشی از نگارش مقاله آی اس آی با مشکل مواجه شدید حتما از خدمات انجام مقاله ISI مجموعه ما استفاده کنید. همچنین برای نگارش بهتر مقاله ISI حتما آموزش مراحل چاپ مقاله ISI را مطالعه کنید تا بتوانید مقاله ای با فرمت ژورنال مورد نظر نگارش کنید.

در صورت نیاز به هر گونه کمکی به بخش پشتیبانی پیام دهید و یا سوال خود را در بخش کامنت های بپرسید.

به این صفحه امتیاز بدهید
تصویر سارا رادش

سارا رادش

سلام، من سارا رادش یکی از کارشناسان مقالات رشته برق هستم که با موسسه انجام مقاله همکاری می کنم. من دارای مدرک دکتری رشته برق از دانشگاه تهران هستم که مقالات زیادی در این رشته نگارش و چاپ کرده ام. از آن جایی که علاوه بر انجام مقاله دانشجویی علاقه زیادی به نویسندگی داشتم، تصمیم گرفتم تا نگارش مقالات آموزشی و تخصصی سایت انجام مقاله را نیز به عهده بگیرم. امیدوارم توانسته باشم تمامی تجربیات و تخصص خودم را در این مقالات به شما عزیزان ارائه کنم. همچنین به شما پیشنهاد می کنم که از دسته بندی های زیر نیز بازدید کنید:آی اِس آی و  چالش های دانشجویی
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *