ما قرار است به جای خرید ماهی، ماهیگیری را به شما یاد بدهیم. در این مقاله قرار نیست که درباره چیستی مقاله مروری سیستماتیک صحبت شود زیرا در صفحه مقاله مروری سیستماتیک چیست درباره آن صحبت شده است. اگر زمان، تجربه، حوصله و دانش کافی داشته باشید، نحوه نوشتن مقاله مروری سیستماتیک سخت نیست اما اگر هر یک از موارد گفته شده را به هر دلیلی ندارید باز هم نوشتن مقاله مروری سخت نیست چون ما هستیم و در بخش انجام مقاله مروری این کار را بصورت صفر تا صد برای شما انجام می دهیم.
مراحل اصلی انجام یک مرور سیستماتیک به صورت گام به گام
اگر حواستان را به ما بدهید، نحوه نوشتن مقاله مروری سیستماتیک برایتان آنقدرها هم عجیب و غریب نخواهد بود. هدف اصلی در مرور سیستماتیک بررسی جامع تحقیقات قبلی، شناسایی شکاف های تحقیقاتی و روش شناسی ساختار یافته است که از دید ما 8 گام زیر برای رسیدن به این هدف کافیست.
- فعالیت های مقدماتی: طرح سوال پژوهشی دقیق و مشخص، بررسی ادبیات پژوهشی، تشکیل تیم تحقیقاتی، انتخاب نرم افزار مدیریت استنادات مثل endnote یا zoreto و همینطور نرم افزار سیستماتیک مثل rayyan و revman.
- مشخص کردن پروتکل یا نقشه راه: باید پروتکلی مشخص کنید که شامل همه جزییات روش شناسی و برنامه ریزی امور باشد. تعریف غربالگری مطالعات، تصمیم گیری در خصوص ادبیات و انتخاب پایگاه داده، انتخاب ابزارهای ارزیابی کیفیت مثل CASP ، تصمیم گیری در خصوص نحوه استخراج داده ها و بارگذاری پروتکل در یک رجیستری یا وب سایت.
- طراحی استراتژی جست و جو: نیاز به تعریف مفاهیم اصلی، مشخص کردن پایگاه داده برای جستجو و لیستی از واژه ها برای توصیف هر مفهوم خواهد بود. این استراتژی باید متناسب با استانداردهای فرمت پایگاه داده باشد. ذخیره سازی یک نسخه از استراتژی جستجو و جزییات آن فراموش نشود.
- مدیریت منابع: استفاده از ابزار مدیریت رفرنس برای خروجی گیری از همه نتایج جستجو، بارگذاری نتایج جستجو، حذف مقالات تکراری و انتقال مقالات از مدیر مراجع به نرم افزار مرور سیستماتیک.
- غربالگری: هدف اصلی این است که مشخص شود مقالات انتخابی با سوال پژوهشی مرتبط هستند یا نه. استفاده از ابزار مرور سیستماتیک، مطالعه عنوان چکیده هر مقاله، حل اختلافات با همکاران، یافتن متن کامل و مطالعه متن مقالات برای تصمیم نهایی از پارامترهای مهم هستند.
- بررسی کیفیت مطالعات: نیاز به ابزارهای ارزیابی کیفیت برای درجه بندی هر مقاله و همینطور خلاصه برداری از کیفیت ادبیات هر یک است.
- استخراج دیتا: نیاز به بررسی متن کامل مقالات سایر افراد در این موضوع و جمع آوری آنها در قالب جدول خواهد بود. برای این کار باید یک روش انتخاب شده و داده ها استخراج شوند در نهایت نوبت تست جدول داده ها و بررسی خطاها است.
- نگارش مقاله یا پایان نامه: در نهایت یک مقاله در مورد مرور سیستماتیک می نویسید که شامل استانداردهای گزارش دهی PRISMA، جدول داده های کامل شده، مقدمه موضوع و مطالعه خود، چکیده، انتخاب ژورنال هدف، چک لیست برای مرور جزییات و نمایش نمودارها.
نحوه نوشتن مقاله مروری سیستماتیک
ساختار مقاله
برای نوشتن مقاله مروری سیستماتیک از مقدمه شروع کنید. روش شناسی اعمال شده و نتایج مشخص شود. بحث و نتیجه گیری مربوط به مرحله آخر است.
نگارش هر بخش
مقدمه حکم آهن ربا را دارد و باید مخاطب را جذب کند. روشی که در مقاله به کار گرفته شده را در این بخش ذکر کنید. نتایج باید واضح و قابل درک باشند. ایجاد علامت سوال در ذهن مخاطب مربوط به اوایل کار و شفاف سازی آن مختص به قسمت نتیجه گیری است.
ارجاعدهی
سری که درد نمی کند را دستمال نمی بندند. با انتخاب نرم افزار مناسب مشکلی در رفرنس دهی نخواهید داشت. Mendeley محبوب ترین نرم افزار رفرنس دهی است. این نرم افزار بیش از 1600 نوع استایل رفرنس دهی دارد و با سیستم عامل های مختلف سازگار است. اگر می خواهید به روز تر باشید zoreto انتخاب خوبی است. محیط کاربری آسانی دارد و افزونه های اتصال به مرورگرهای مختلف را پوشش می دهد. وجود فضای آنلاین برای آپدیت و پشتیبانی گیری zoreto نیمی از مشکلات شما را برطرف می کند.
ویرایش و بازبینی
حتی اگر عمق مقاله شما مخاطب را غرق کند، اگر از نظر نگارش امتیاز نگیرد، رد است. اگر مقاله شما به زبان انگلیسی است نرم افزار Grammarly کمک می کند تا ویرایش عمیقی روی نوشته ها داشته باشید. PaperPal می تواند برای مقالاتی که لحن دست نوشته دارند، واقعاً نجات دهنده باشد. Endnote دارای سیستم ویرایش اتوماتیک است. موقع تایپ هم می توانید با OpenOffice جلوی یک سری خطاها را بگیرید.
روششناسی انجام مرور سیستماتیک
- تدوین سوال پژوهشی: حتماً اصطلاح طوفان فکری در طرح سوال پژوهشی به گوشتان رسیده است. طرح سوال طوفان فکری همیشه برای نوشتن مقاله مروری سیستماتیک شاید در اولویت نباشد. سوال پژوهشی شما باید امکان پذیر، جالب، با بینش جدید، اخلاقمند و مرتبط با موضوع باشد. در نظر گرفتن مخاطبان هدف مهم است. اینکه یافتن پاسخ به این سوال چه گره ای را باز می کند واقعاً مهمترین چیزی است که باید به آن فکر کنید، پس نیاز نیست همیشه گرد و خاک به پا کنید.
- جستجوی سیستماتیک: پایگاه داده های خود را مشخص کنید مثلاً تامسون رویتز، اسکوپوس، پادمد، مجلات علمی پژوهشی معتبر و … موارد مناسبی هستند. کلید واژه مناسب و همینطور انتخاب ابزار جستجو سریع، مطمئن با کمترین خطا مثل Google Trends، DocFetcher ، Listary ، Copernic Desktop Search را فراموش نکنید.
- انتخاب مطالعات: نیاز است مشخص کنید چه افرادی با چه ویژگی هایی می توانند وارد مطالعه شوند. همینطور معیارهایی که اگر در طول مطالعه اختلال ایجاد کند باید مشخص باشد. این روش ارزیابی کیفیت مطالعات را بیشتر می کند.
- استخراج دادهها: تحلیل عاملی، تحلیل خوشه ای، روش pca و lda، روش رگرسیون لجستیک، شبکه های عصبی، ارزیابی با استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشین و … می توانند روش های مناسبی برای استخراج داده ها باشند.
- تحلیل دادهها: تجزیه و تحلیل توصیفی، مقایسه ای و تبیینی به عنوان روش های کمی و تجزیه و تحلیل تفسیری به عنوان روش کیفی به کار برده می شود.
- ارزیابی ریسک بایاس: RoB 2.0 ابزاری مناسب برای ارزیابی ریسک بایاس یا سوگیری است. به کمک این ابزار هر نوع خطای سیسماتیک در طرح، انجام و آنالیز مشخص می شود و جلوی تخمین های نادرست گرفته خواهد شد.
سخن پایانی
شاید با خواندن این مقاله نحوه نوشتن مقاله مروری سیستماتیک واقعاً برایتان سخت به نظر برسد و واقعیت همین است، این کار آسان نیست. شما می توانید از خدمات انجام مقاله ما استفاده کنید و بصورت کاملا تضمینی مقاله مروری خود را برون سپاری کنید. همچنین با پاسخ به 4 سوال زیر 15 دقیقه مشاوره رایگان و یا 5 درصد تخفیف به شما تعلق می گیرد:
- آیا روش شناسی بخش مهمی از اصول نوشتن مقاله مروری سیستماتیک محسوب می شود؟
- آیا مقاله مروری سیستماتیک نیاز به رفرنس دهی دارد؟
- آیا نوشتن مقاله مروری سیستماتیک بدون بررسی معیارهای ورود و خروج مطالعات مطمئن است؟
- آیا می توان بدون پایگاه داده معتبر مقاله مروری سیستماتیک نوشت؟