دانشجویی که مقالات زیادی، چه به صورت فردی و چه گروهی نوشته بود، تعریف می کرد که به خاطر عدم اطلاعات کافی در خصوص نوشتن مقالات مروری زمانش را بیهوده هدر داده و در نهایت به دلیل عدم رعایت ساختار مقاله مروری نتوانسته به نمره مورد نظر دست یابد. او بارها مقالات قدرتمند پژوهشی را به ثبت رسانده بود و حاضر نبود قبول کند برای نوشته مقاله مروری ضعف دارد همچنین کاملا اسرار داشت که فرآیند انجام مقاله مروری توسط خودش انجام شود. حقیقت این بود که او از دنیای مقالات مروری هیچ نمی دانست. برایش راه و رسم نوشتن مقاله مروری را توضیح دادیم. در ادامه می توانید این توضیحات را مطالعه کنید.
یک تقلب کوچک هدیه ما به شما! برای اینکه نحوه نوشتن مقاله مروری را بهتر بدانید تماشای این فیلم زیر را به شما توصیه می کنیم.
مفهوم مقاله مروری
در مقاله مروری قرار به انجام مرور و ارزیابی پژوهش هایی است که در گذشته صورت گرفته و تحلیل در این مسیر خواهد بود. در همین راستا می توانید کارهای انجام شده در مقاله های قدیمی سایر افراد را نقد کنید و به تحلیل آنها بپردازید و پیشنهادات جدید هم ارائه دهید.
در نگارش مقاله مروری نیازی به تحقیقات جدید نیست! دقیقاً تفاوت مقاله مروری و پژوهشی همینجاست. در مقاله پژوهشی داده ها جمع آوری می شوند و مراحل مربوط به مصاحبه، پرسشنامه و چک لیست ها تهیه شده و نتایج به دست آمده در قالب نمودار یا جدول نشان داده خواهد شد.
محقق در انجام مقاله مروری می بایست مطالبی که از قبل منتشر شده را دقیقاً تحلیل کرده و روی موضوع خاصی تمرکز کند. همینطور نیاز به جستجو و مرور منابع مرتبط خواهد بود و باید اطلاعات استخراج شوند.
اطلاعات به دست آمده تفسیر و تحلیل می شوند و یک دیدگاه جامع و منسجم در خصوص موضوع مورد نظر به دست می آید. اینجاست که مقاله مروری کمک می کند تا راه برای ایده های جدید و تحولات مفید هموارتر شود. برای اینکه تفاوت مقاله مروری بیشتر دستتان بیاید از صفحه انواع مقاله بازدید کنید.
ساختار و اجزای مقاله مروری
چرا عده ای طریقه نوشتن مقاله مروری را سریع متوجه می شوند اما در مقابل عده ای دیگر همچنان سر در گم هستند؟ چون دانستن ساختار و اجزای مقاله مروری واقعاً مسیر را روشنتر می کند. ساختار کلی یک مقاله مروری شامل مقدمه، روش شناسی، یافته ها، بحث و نتیجه گیری است. مقاله مروری با مقدمه شروع می شود، روش ها و متدهایی که قبلاً در مقالات استفاده شده اعلام می شوند، یافته ها معرفی شده، ارزش گذاری صورت می گیرد و نتیجه کار، اعلام خواهد شد.
اگر ذهنتان درگیر این است که چگونه مقاله مروری بنویسیم از دید ما باید شروعتان اثر هاله ای خوبی داشته باشد! اثر هاله ای چیزی مانند عشق در نگاه اول است. البته ما کاری به درست و غلط بودن این فلسفه نداریم، قصد اصلی این است که مخاطب به محض شروع مقاله شما، حس خوبی پیدا کند و به نوعی او را نمک گیر کنیم.
این حس خوب در بخش مقدمه منتقل می شود. مقدمه باید اهمیت موضوع از نظر تکنولوژی و کاربرد در دنیای واقعی را مشخص کند. در بخش مقدمه نیاز به توضیح مختصر در خصوص موضوع مورد بررسی است. باید بگویید مرور مساله مورد نظر چقدر می تواند مفید باشد. خلاصه ای از الگوی طبقه بندی ارائه شده و مشخص کردن راه کار ها دقیقاً همان اثر هاله ای خواهد بود و به هدف زده اید.
در مقاله مروری باید درباره نحوه جستجوی شما در بانک اطلاعاتی، راه اصلاح جستجوی شما، تعداد مقالاتی که تحلیل کرده اید، خلاصه ای از روش های موجود در مقالات و طبقه بندی انها صحبت کنید. همچنین نتیجه گیری باید نشان دهنده نقاط ضعف و قوت کارهای انجام شده و بیان چالش های موجود باشد.
مراحل نگارش مقاله مروری
انتخاب موضوع: موضوع نقطه عطف مقاله مروری محسوب می شود. بهتر است موضوع انتخابی شما مورد علاقه و توجه جامعه علمی باشد. اگر اهل ریسک هستید به سراغ موضوعاتی بروید که اختلاف نظر بر سرشان زیاد است. در انتخاب موضوع، احساسی عمل نکنید. به هر حال باید در مورد موضوع انتخابی شما منابع کافی وجود داشته باشد. زمان را در نظر بگیرید. انتخاب موضوعات بسیار گسترده در نیمه راه رها می شوند. برای آشنایی بیشتر با نحوه پیدا کردن موضوع مقاله انتخاب موضوع مقاله را مطالعه کنید.
جستجوی منابع: موضوع که تایید شد نیاز به منبع یابی است. سرچ در گوگل اسکولار بر اساس کلمات کلیدی مرتبط با موضوع، بهترین روش برای پیدا کردن مقالات مناسب است.
مقالات isi هم منابع معتبر و کاملی هستند. سیویلیکا، پرتال جامع علوم انسانی و بانک اطلاعات نشریات کشور بهترین سایت های داخلی و گوگل اسکالر، اسکوپوس، ساینس دایرکت، ساینس هاب، اسپرینگر و … بهترین سایت های دانلود مقالات خارجی هستند.
ارزیابی منابع: منابعی که انتخاب می کنید باید از نظر اعتبار و کیفیت تضمین شده باشد. حتی نیاز است تا فرمت مقاله مروری را هم در نظر بگیرید و سپس منابع مناسب را انتخاب کنید.
سازماندهی اطلاعات: (Knowledge Harvesting) بخش مهمی از اجزای مقاله مروری محسوب می شود و شامل فرآیند استخراج، جمع آوری و ذخیره اطلاعات برای در دسترس قرار دادن این اطلاعات برای استفاده مجدد است.
نوشتن مقاله: بخش های مختلف مقاله مروری شامل مقدمه، روش شناسی، یافته ها و بحث و نتیجه گیری است.
شما باید با یک گام عمیق در مقدمه، موضوع را مطرح کنید. روش های به کار رفته در مقاله را دقیق و ساده عنوان نمایید. یافته ها بهتر است طبقه بندی شوند. در نهایت هم با نگاه مقایسه ای به نتیجه درست خواهید رسید اما همه این بخش ها باید بهم پیوسته باشد به طوری که مخاطب با خواندن یک بخش، خودش مشتاق به مطالعه بخش بعدی شود. فضای پیوسته و زنجیره ای داستانی بخشی از نحوه نوشتن مقاله مروری محسوب می شود.
ویرایش و بازبینی: در نهایت مقاله مروری باید علاوه بر ارزش معنایی باید از نظر نگارش هم بازبینی لازم را داشته باشد.
ابزار های مرتبط
EndNote، Mendeley یا Zotero در سازماندهی اطلاعات به کمک شما می آیند. آفیس و متلب دو نرم افزار آسان برای تحلیل بهتر مقالات مروری هستند. Right Review به شما کمک می کند تا نوع مرور مناسب را تشخص دهید. شبکه های علمی ResearchGate و Academia.edu هم برای یافتن مقالات مرتبط واقعاً ارزشمند هستند.
سخن پایانی
کاملاً قابل درک است که گاهی اوقات خودتان نتوانید انجام مقاله مروری را برعهده بگیرید. در این حالت می توانید از خدمات انجام مقاله موسسه ما کمک بگیرید. برای آشنایی با انواع مقاله مروری از صفحه انواع مقاله مروری بازدید کنید و با پاسخ به چهار سوال زیر از 15 دقیقه مشاوره رایگان یا 5 درصد کد تخفیف استفاده کنید:
- آیا موضوع مقاله مروری باید لزوماً بسیار گسترده باشد؟
- آیا می توان بدون پایگاه داده معتبر مقاله مروری نگارش کرد؟
- آیا مقاله مروری باید لزوماً پژوهش جدیدی را پوشش دهد؟
- آیا استفاده از نرم افزارهای خاص به انجام مقاله مروری کمک می کند؟