تجربه مهاجرت تحصیلی

تجربه مهاجرت تحصیلی به کانادا از زبان دانشجویان ممتاز

خلاصه متن:

سلام دوستان! خوشحالیم که شما را در این مقاله می‌بینیم. خبر خوب اینه که در این مقاله کلی محتوای جذاب و کاربردی براتون آماده کردیم. برای اینکه بتونید از تمام امکانات این مقاله استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم قبل از هر چیزی فیلترشکن خودتون رو روشن کنید و صفحه رو رفرش

سلام دوستان! خوشحالیم که شما را در این مقاله می‌بینیم.

خبر خوب اینه که در این مقاله کلی محتوای جذاب و کاربردی براتون آماده کردیم. برای اینکه بتونید از تمام امکانات این مقاله استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم قبل از هر چیزی فیلترشکن خودتون رو روشن کنید و صفحه رو رفرش کنید. با انجام این کار، به راحتی می‌تونید ویدیوهای آموزشی و جذاب ما رو از یوتوب تماشا کنید.

اما نگران نباشید! اگه به هر دلیلی امکان دیدن ویدیوها رو ندارید، متن کامل مقاله رو بخونید. مطمئن باشید که همه اطلاعات مورد نیازتون رو در متن پیدا می‌کنید.

پس همین الان شروع کنید و از این محتوای ارزشمند لذت ببرید.

تجربه مهرناز دانشجوی کارشناسی سال سوم رشته کامپیوتر

اغلب کسانی که کانادا را برای تحصیل انتخاب می کنند به مقاطع تکمیلی مثل کارشناسی ارشد و دکترا فکر می کنند اما شرایط تحصیل کارشناسی در کانادا چه می شود؟ بنابراین مقاله را از زبان مهرناز عزیز که دانشجوی لیسانس در کانادا است شروع کردیم.

مهرناز می گوید:

(مهرناز دانشجوی انصرافی رشته علوم آزمایشگاهی در ایران است و در زمان درخواست ویزا عنوان نکرده که دانشجوی انصرافی است او معتقد بود این کار باعث می شود که شانس ویزای وی کاهش یابد).

یک سال پیش از مهاجرت به کانادا دانشجوی علوم آزمایشگاهی در ایران بودم و تجربه تحصیل دانشگاهی هم در ایران و هم کانادا را دارم. از نظر من تحصیل مقطع در ایران و کانادا اصلاً شباهتی به هم ندارد. در کانادا حجم کاری در یک ترم به نسبت ایران بسیار گسترده تر و یا حداقل با برنامه ریزی بیشتری است. از نظر من در ایران در مقطع کارشناسی دانشجویان حتی یک سوم کانادا درس نمی خوانند و این نشان دهنده حجم کاری بالا تحصیلات کارشناسی در کانادا است.

برای اپلای دانشگاه کانادا نیازی به توصیه نامه استاد نداشتم. مدارکم را جمع کردم، به دانشگاه سابمیت کردم و هزینه های بررسی را واریز کردم و منتظر پاسخ شدم.

نمره زبان برای مقطع کارشناسی مهم بود ولی نه به حدی که کم بودن آن به این معنی باشد که شانسی نداشته باشید. یعنی اگر مینیمم های زبان یعنی حداقل نمره زبان را داشته باشید می توانید اکسپت دانشگاه شوید. اما نکته مهم اینجا بود که من با نمره زبان بالای خود توانستم در اخذ ویزا شانس بیشتری داشته باشم و ثابت کنم با وجود اینکه هدف من مقطع کارشناسی است اما از نظر زبان عالی هستم. طبق بررسی من اکثر دانشگاه های کانادا برای لیسانس آیلتس 6.5 را می پذیرند. تافل هم قابل قبول بود چون خودم هم تافل 110 داشتم که معادل با آیلتس 8 است.

در پذیرش من از نمره دوران دبیرستان فقط نمرات علوم، یعنی زیست، شیمی، ریاضی و فیزیک و زبان مهم بود و میانگین این موارد برایم محاسبه شد. سایر دروس بستگی به رشته تحصیلی شما دارد. اکثر دانشگاه ها نمره بالای B اکسپت می کنند.

در مورد گپ تحصیلی سه ساله ای که داشتم ( چون سه سال در ایران مشغول تحصیل در دانشگاه بودم) به آفیسر ویزا اعلام کردم که علت این فاصله زمانی کار کردن بود و مدرک زیادی (فیش بیمه و …) از من در این زمینه خواسته نشد.

هزینه تحصیل کارشناسی در کانادا به شدت بالاست و یک دانشجوی بین المللی مثل من سه الی چهار برابر دانشجوی این کشور باید شهریه پرداخت کند. مثلاً دانشگاه های آنتاریو تا 58 هزار دلار در سال هم هزینه دارند.

من 5 ماه اولی که آمدم کار نداشتم و 4 ماه اول هم به من اجازه کار داده نمیشد چون ترم اول بودم و از ایران ساپورت میشدم. بعد از حدوداً 6 ماه اول کار پیدا کردم. از زمانی که وارد کار شدم تا امروز که سه سال می شود هیچ هزینه (هزینه زندگی) از ایران نگرفتم اما همچنان شهریه ام از ایران است. شغل من دستیار پژوهشی است. خارج از دانشگاه اجازه 20 ساعت کار وجود دارد. بورسیه تحصیلی برای دوره کارشناسی در کانادا خیلی خیلی کم است. اما به طور کلی دو ترم پاییز و زمستان اگر 8 کورس پاس شود شانس بورسیه کمی بیشتر می شود. در مقطع کارشناسی معدل کل یا GPA خیلی مهم است و من یک ترم معدل من پایین آمد چون 4 کورس بر میداشتم که از ترم های بعد آن را تبدیل به 3 کورس کردم تا بتوانم کار ضمن تحصیلم را حفظ کنم.

کار پیدا کردن پس از فارغ التحصیلی از مقطع لیسانس به نسبت ایران خیلی آسانتر است. در نهایت این را اضافه کنم که دانشجویان ایرانی مقطع کارشناسی در کانادا بسیار بسیار کم هستند و من خودم را به شرایط عادت دادم و با سایر ملیت ها ارتباط گرفتم.

تجربه آرمان دانشجوی ممتاز ارشد مهندسی مکانیک در دانشگاه یورک کانادا

آرمان می گوید:

لیسانسم را از دانشگاه شیراز در رشته مهندسی مواد گرفتم و بعد به تورنتو مهاجرت کردم و از دانشگاه یورک پذیرش مهندسی مکانیک گرفتم. در ایران پس از تحصیل در دوره لیسانس مشکل کار وجود دارد و همین باعث شد تا برای ادامه تحصیل به کانادا مهاجرت کنم. دلیل اصلی من هم این بود که مدرک معتبر کانادایی داشته باشم و به شغل مورد نظرم دست یابم.

رزومه تحصیلی من شامل مدرک لیسانس دانشگاه شیراز به همراه ریز نمرات، یک سال و نیم سابقه کاری در شرکت لوله سازی بود. اما رمز موفقیت من در پذیرش دانشگاه یورک ارتباط با استاد بود. در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد هر استادی برای ادامه فعالیت خود نیاز به یک الی دو دانشجو با موضوع یکسان با پژوهش خود دارد و من در ایران چند نرم افزار مشخص را به طور تخصصی یاد گرفته بودم و زمانی که اپلای کردم، سوپروایزر من به دنبال شخصی بود که این نرم افزارها را بلد باشد و شانس من در پذیرش دانشگاه یورک چند برابر شد.

سیستم اپلای در مقطع کارشناسی ارشد کانادا به نسبت ایران کاملاً متفاوت است و هر دانشجو حتماً باید سوپروایزر خود را داشته باشد و اپلیکیشن مورد نظر را ارسال نماید این در حالی است که در ایران با پشت سر گذاشتن کنکور وارد مقطع کارشناسی ارشد می شوند. معمولاً در کانادا کسی به دنبال مدرک از شما نیست. یعنی من فقط با ایمیل زدن به اساتید مختلف و ارائه نمونه کار اعلام کردم که به چه نرم افزارهایی تسلط دارم بنابراین حتی اگر شما بدون شرکت در کلاس آموزشی اقدام به یادگیری مهارتی کرده باشید و ثابت کنید که به آن مهارت تسلط دارید می توان سوپروایزر مورد نظر را پیدا کرد. من مقاله چاپ شده در مقطع لیسانس نداشتم اما اگر زودتر به انجام مقاله فکر می کردم قطعاً شانسم چند برابر می شد.

مدرک زبان برای مقطع کارشناسی ارشد کانادا بسیار مهم است و حداقل مدرک زبان آیلتس 6.5 است اما به طور کلی اگر شخصی نمره زبان 7 و بالاتر داشته باشد تاثیر بسیار زیادی در پذیرش دارد.

گپ تحصیلی من یک سال و نیم بود که برای کانادا زیاد مهم نیست اما اگر زمان گپ بیشتر باشد، بهتر است شخص در این دوره کار کرده باشد تا یک دلیل قانع کننده برای گپ تحصیلی ارائه کند.

تجربه شخصی من در ایمیل زدن به اساتید این است که نباید ناامید شوند حتی اگر 100 ایمیل بزنید. من 30 عدد ایمیل زدم و 6 جواب گرفتم که 5 مورد مرا رد کردند و یک استاد به دلیل تسلط به نرم افزارهایی که داشتم مرا پذیرفت.

من از وام دانشجویی استفاده کردم اما برای دانشجویان بین المللی موقعیت TA برای مقطع مستر وجود دارد که نوعی بورسیه تحصیلی کانادا محسوب می شود و بخش زیادی از هزینه زندگی و شهریه ها را پوشش می دهد.

کار ضمن تحصیل هم در داخل دانشگاه و هم بیرون از دانشگاه فراهم است و من دستیار پژوهشی هستم. ایرانیان زیادی در دانشگاه یورک مشغول به تحصیل هستند و من از این بابت خوشنود هستم.

 

تجربه فاطمه دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه تورنتو کانادا

فاطمه می گوید:

من دانشجوی سال دوم دانشگاه تورنتو رشته مهندسی پزشکی مقطع دکترا هستم. من به عنوان دانشجوی دکترای مستقیم دسامبر 2023 به دانشگاه تورنتو جوین شدم. برای دکترا 4 تا 5 سال زمان دارم تا ریسرچم را تمام کنم و به نوعی پژوهشم را به پایان برسانم. دوره دکترا در کانادا پژوهشی است که می توان تا حدودی از نظر پژوهش محور بودن آن را مشابه با ایران بدانم. در نهایت هم باید دفاع کنم و تمام. من چون به صورت دکترای مستقیم وارد دانشگاه تورنتو شدم باید 6 کورس پاس کنم که این برای دانشجویان غیر مستقیم 3 کورس است یعنی حجم پژوهش من دو برابر است. بهتر است که 6 کورس در دو سال اول دکترا پاس شود.

اولین کاری که در کانادا انجام دادم، شرکت در مجموعه ای با اساتید مختلف بود و در مورد پروژه ام صحبت کردم تا ثابت کنم که اعتبار هدفم بالاست. داشتن دیتای بالا در این بخش خیلی مهمه.

دومین مرحله شرکت در آزمون است که چیزی مثل ارائه پروژه در قالب پرسش و پاسخ شفاهی است و من باید جواب سوالات رو میدادم. از من پروتکل کامل پروژه خواسته شد و انجام دادم. بر اساس داکیومنت هایی که ارائه دادم نمره اخلاق داده شد و کار پژوهش شروع شد. در گام بعدی بر اساس ریسرچ هایی که انجام دادم باید اقدام به انجام مقاله و چاپ آن می کردم. بنابراین اکثر کسانی که وارد مقطع دکترا میشوند باید مقاله چاپ شده هم داشته باشند. موضوع ریسرچ و داشتن مقاله واقعاً می تواند به مقطع دکترا کمک زیادی کند.

درس های دکترا در کانادا متفاوت از ایران است. در کانادا در طی ترم پروژه های زیادی را پوشش می دهند و به طور کلی ممکن است خیلی از موارد پروژه پایانی ندارند اما در ایران معمولاً همه چیز به پایان ترم موکول میشد. نکته دوم این که همه اطلاعات در سایت و پنل مربوطه من وجود دارد و احتیاجی به نت برداری نیست در صورتی که در ایران دانشجو باید خودش اقدام به جزوه نویسی داشته باشد.

مهمترین نکته برای اپلای دکترا، سوپروایزر است. انتخاب هر استادی برای دکترا مناسب نیست. من TA هم بودم و کار دستیار پژوهشی انجام میدادم و مدیریت زمان برایم دغدغه بود و این موضوع باعث شد تا استاد راهنمای مناسب خودم را انتخاب کنم.

به طور کلی در مقطع دکترا مهمترین نکته گروه پژوهشی است که به آن ورود می کنید و قرار است 5 سال را با هم طی کنید اگر بتوانید گروه خوبی انتخاب کنید مسیر هموارتر می شود. بهتر است که معدل A و یا A پلاس باشد. من آیلتس 7 داشتم و فکر می کنم مدرک زبان بالاتر برای اپلای دکترا خیلی مهم است. علاقه به موضوع، ارتباط خوب با سوپروایزر و انجام مقاله در کنار مدرک زبان بالا مهمترین موضوع اپلای دکترا از نظر من است.

افزایش شانس مهاجرت

همانطور که سامان و فاطمه گفتتد، نوشتن و چاپ کردن مقالات علمی می توانید شانس شمارا برای پذیرش در دانشگاه های کانادا بالا ببرد. اگر خودتان فرصت ندارید که اقدام به نگارش مقاله کنید، به شما پیشنهاد می دهیم که از خدمات موسسه انجام مقاله استفاده کنید و اقدام به انجام مقاله کنفرانسی و … کنید.

به این صفحه امتیاز بدهید
تصویر مشاوره مهاجرت تحصیلی: ملک پور

مشاوره مهاجرت تحصیلی: ملک پور

من ملک پور هستم، نویسنده و مشاور مهاجرت تحصیلی. با بیش از دو دهه تجربه در این حوزه، به هزاران دانشجو کمک کرده‌ام تا به رویاهای تحصیلی خود در بهترین دانشگاه‌های دنیا دست پیدا کنند. تخصص من در تهیه‌ی اسناد قوی برای پذیرش و انتخاب رشته مناسب، همراه با راهنمایی در مراحل مختلف ویزا است. همچنین به شما پیشنهاد می کنم که از دسته بندی های زیر نیز بازدید کنید: اپلای و مهاجرت تحصیلی 
مقالات مرتبط

2 پاسخ

  1. من قصد دارم برای ادامه تحصیل به کانادا برم، اما خیلی نگرانم که تجربه ویزای تحصیلی کانادا و مراحل گرفتنش چطوریه؟ آیا تجربه مهاجرت تحصیلی به کانادا سخت و پیچیده است؟ مثلاً توی پروسه مصاحبه یا ارائه مدارک، چه چالش‌هایی وجود داره که باید حواسم باشه؟ و وقتی وارد کانادا شدم، اولین قدم‌ها برای تطبیق با محیط دانشگاه و زندگی چیه؟ از کجا بفهمم دانشگاه و رشته‌ای که انتخاب کردم، ارزشش رو داشته؟

    1. سلام دختر عزیزم
      نگرانی‌هات طبیعیه! تجربه ویزای تحصیلی کانادا یه مقدار حوصله و دقت می‌خواد. اول باید مدارکت مثل پذیرش دانشگاه، تمکن مالی، و مدارک زبان کامل باشه. چالش‌های اصلی معمولاً زمان‌بر بودن بررسی پرونده و دقت در تکمیل فرم‌هاست. برای مصاحبه، اگر باشه، فقط اعتماد به نفس و صداقت داشته باش. تجربه مهاجرت تحصیلی به کانادا بعد از ورود هم چالش‌های خودش رو داره. روزای اول، از خدمات پشتیبانی دانشگاه کمک بگیر، دوستای جدید پیدا کن، و برای کارهای بانکی و مسکن اقدام کن. اگه دانشگاه رو خوب تحقیق کرده باشی، ارزش انتخابت رو بعد از یکی دو ترم می‌فهمی! 😊

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *