ویزای تحصیلی کانادا

مراحل درخواست ویزای تحصیلی کانادا | گام به گام توسط خودتان

خلاصه متن:

اطلاعات کلی درباره شرایط پذیرش 6 مرحله زیر را پشت سر بگذارید تا ویزای تحصیلی کانادا را در دستان خود داشته باشید. خلاصه مقاله زیر مرحله توضیحات مرحله اول: اخذ پذیرش تحصیلی نیاز به پذیرش از دانشگاه‌های کانادا با ارائه مدارک تحصیلی و هویتی، پرداخت هزینه درخواست پذیرش (۵۰ تا

اطلاعات کلی درباره شرایط پذیرش

6 مرحله زیر را پشت سر بگذارید تا ویزای تحصیلی کانادا را در دستان خود داشته باشید.

خلاصه مقاله زیر

مرحله

توضیحات

مرحله اول: اخذ پذیرش تحصیلی

نیاز به پذیرش از دانشگاه‌های کانادا با ارائه مدارک تحصیلی و هویتی، پرداخت هزینه درخواست پذیرش (۵۰ تا ۲۰۰ دلار)، و دریافت نامه پذیرش نهایی (LOA) دارید.

مرحله دوم: تکمیل فرم درخواست ویزا

فرم‌های مورد نیاز شامل IM5257E برای اطلاعات فردی است. همچنین باید اطلاعات پاسپورت، مدارک تحصیلی، و رزومه علمی خود را وارد کنید. پذیرش مشروط هم ممکن است در نظر گرفته شود.

مرحله سوم: مدارک مورد نیاز

شامل ترجمه مدارک تحصیلی، رزومه، انگیزه‌نامه، مدرک زبان معتبر، توصیه‌نامه‌ها، و مقالات علمی (در صورت وجود) است. هرچه مدارک کامل‌تر باشد شانس شما بیشتر است.

مرحله چهارم: پرداخت هزینه

برای دریافت ویزا باید تمکن مالی حداقل یک سال شهریه و هزینه زندگی را به‌طور متوسط ۳۵ تا ۵۵ هزار دلار کانادا برای سال ۲۰۲۴ نشان دهید.

مرحله پنجم: مصاحبه

پس از درخواست ویزا، ممکن است برای مصاحبه دعوت شوید. سوالات شامل برنامه‌های آینده تحصیلی و کاری شما در کانادا و سطح زبان شما خواهد بود.

مرحله ششم: مدت زمان پردازش

برنامه STUDENT DIRECT STREAM برای تسریع پردازش ویزای تحصیلی طراحی شده است. برای ایرانیان، ویزای تحصیلی همراه با استادی پرمیت صادر می‌شود.

مرحله اول – اخذ پذیرش تحصیلی

برای اخذ پذیرش تحصیلی از کانادا نیاز به دعوت نامه تحصیلی از یک دانشگاه دارید حال چگونه؟ در ابتدا باید 1 الی 3 دانشگاه مورد نظر خود بر اساس رزومه و سطح علمی خود را انتخاب کنید. مدارک تحصیلی و هویتی لازم را آماده نمایید. درخواست پذیرش را به دانشگاه مورد نظر اعلام کنید. یعنی یک حساب کاربری در سایت رسمی دانشگاه انتخابی ایجاد کنید و مدارک ترجمه شده ای که در مقاله “دانشگاه های کانادا”  ذکر کریدم را آپلود نمایید پس از اطمینان از آپلود صحیح مدارک عملیات درخواست پذیرش به دانشگاه را نهایی کنید.

در این مرحله نیاز به پرداخت هزینه ارزی درخواست به مبلع 50 تا 200 دلار به صورت آنلاین از طریق کردیت کارت خواهد بود. اگر در مرحله پرداخت هزینه به کارت بانکی بین المللی دسترسی ندارید مجموعه های ایرانیکارت و نیک پرداخت با شما همراه خواهند بود. بازه یک الی سه ماهه نیاز است تا دانشگاه اعلام نماید که پذیرش شده اید یا خیر.

برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا در ابتدا باید از یکی از دانشگاه های این کشور پذیرش بگیرید سپس باید نامه پذیرش نهایی که Letter of Acceptance – LOA نامیده می‌شود را برای دریافت ویزا در سایت مربوطه آپلود کنید.  

دانشگاه‌هایی که ودیعه (deposit) دریافت می‌کنند، در ابتدا نامه Offer Letter را ارسال می‌کنند که برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا قابل استفاده نیست. برای اینکه نامه پذیرش نهایی یا همان ال او ای (LOA) را دریافت کنید، لازم است مبلغ دپوزیت دانشگاه را پرداخت کنید. برای پرداخت هزینه ها هم می توانید از خدمات وب سایت های مختلف استفاده کنید تا تحریم هارا دور بزنید. رسید مربوط به پرداخت دپازیت را هم در فایل Proof of Means of Financial Support قرار دهید و در سایت آپلود کنید.

مرحله دوم – تکمیل فرم درخواست ویزا

قسمت UCI در بخش بالای فرم ویزای کانادا وجود دارد که حتماً باید خالی بماند. در بخش بعد زبان مورد نظر یعنی انگلیسی یا فرانسوی را انتخاب کنید. فرم IM5257E مربوط به اطلاعات فردی است که باید با دقت تکمیل شود. در کادر C نیاز است تا وضعیت ازدواج، اسم و فامیل همسر خود را وارد کنید.

بخش دوم فرم مربوط به زبان بومی و زبان مادری شماست و همینطور ارزیابی از تسلط شما نسبت به زبان انگلیسی و یا فرانسوی صورت میگیرد اگه دوره زبان را گذرانده باشید باید در این قسمت اعلام کنید.

بخش سوم فرم مربوط به شرایط پاسپورت شماست که شامل شماره پاسپورت و تاریخ صدور و اعتبار آن است. یک سری سوالات هم پرسیده می شود که باید پاسخ دهید.

در قسمت مربوط به مدارک تحصیلی باید همه مدارک تحصیلی قبلی خود را با دقت وارد نمایید. اطلاعات این قسمت برای ویزای تحصیلی بسیار مهم است.

در نهایت هم اطلاعاتی از شرایط علمی شما که دقیقاً مربوط به رزومه علمی است درخواست می شود. پس از اتمام تکمیل فرم اطلاعات را چک کرده و آن را سابمیت کنید.

نکات مهم که باید پیش از تکمیل فرم ویزا بدانید:

  • نامه های پذیرش مشروط نامه‌هایی هستند که در آنها دانشگاه یا کالج، شرط و شروطی را برای ورود به دوره لحاظ کرده است. در صورتی که بتوانید به آفیسر اداره مهاجرت اثبات کنید که قادر به رعایت آن شروط هستید در صدور ویزا مشکلی نخواهد بود. 
  • پذیرش مشروط یا کاندیشنال شامل: مشروط به گذراندن دوره زبان، مشروط به گذراندن دروس پیش نیاز و مشروط به ارسال کاغذی مدارک تحصیلی است. 
  • اگر پذیرش مشروط به دوره زبان یا مشروط به گذراندن دروس پیش نیاز داشته باشید، اداره مهاجرت کانادا معمولا ویزای تحصیلی را متناسب با طول دوره پیش نیاز به علاوه یک سال دیگر صادر می‌کند. پس از گذراندن دوره پیش نیاز و شروع دوره درسی اصلی، در صورتی که به مدت بیشتری برای تحصیل و اقامت در کانادا نیاز داشته باشید، باید استادی پرمیت و ویزای تحصیلی خود را تمدید کنید.

مرحله سوم –  مدارک مورد نیاز

بسته به دانشگاهی که قرار است در آن تحصیل کنید لیستی از مدارک لازم به شما داده می شود که ممکن است کمی با لیست زیر فرق کند اما اکثر دانشگاه ها نیاز به مدارک زیر داشته و به طور کلی برای اخذ ویزای تحصیلی این مدارک هرچه کامل تر باشد شانس شما بیشتر است.

  • پرداخت هزینه ارزیابی پرونده (Admission fee)
  • ترجمه رسمی آخرین مدارک تحصیلی
  • ترجمه رسمی ریزنمرات تحصیلی
  • ۲ تا ۳ توصیه نامه از اساتید دانشگاهی و کارفرمای شغلی
  • رزومه و برنامه تحصیلی به زبان انگلیسی
  • انگیزه‌نامه تحصیلی
  • ترجمه سوابق کاری مرتبط با حوزه تحصیلی
  • مدرک زبان آیلتس و یا تافل آکادمیک و معتبر
  • ارائه پژوهش و مقالات علمی (در صورت وجود)
  • اسکن پاسپورت
  • ترجمه مدارک هویتی
  • تکمیل فرم درخواست پذیرش تحصیلی

مرحله چهارم – پرداخت هزینه

چیزی به اسم پرداخت ریالی و با کارت های داخلی وجود ندارد مگر اینکه از خدمات موسسه های مهاجرتی مورد نظر بخواهید این کار را برای شما انجام دهند و شما هزینه را به ریال برای موسسه پرداخت کنید. برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا باید حداقل به اندازه یک سال شهریه تحصیل و یک سال هزینه زندگی در کانادا، تمکن بانکی ارائه دهید که برای سال ۲۰۲۴ به طور میانگین بین ۳۵ تا ۵۵ هزار دلار کانادا است.

مرحله پنجم – مصاحبه

در پاسخ به سوال آیا مصاحبه برای اخذ ویزا الزامی است؟ باید بگوییم بله! پس از اینکه مراحل درخواست ویزا طی شد ایمیل دعوت به مصاحبه برای شما ارسال می شود. 30 روز فرصت دارید تا به سفارت کانادا بروید و امور اداری را تکمیل کنید. جلسه مصاحبه 20 الی 40 دقیقه زمان می برد و از شما سوالاتی اعم از هدفتان از تحصیل در کانادا، برنامه های آینده و … پرسیده می شود. برای پاسخ به سوالات باید کوتاه، واضح و حقیقت را قاطعانه بیان کنید. معمولاً لیست سوالات زیر پرتکرارترین هستند.

  • دلیل ترک کشورتان چیست؟
  • در طول سفر کجا می‌خواهید اقامت کنید؟
  • قصد دارید در کانادا بمانید؟
  • بعد از فارغ‌التحصیلی در کانادا می‌خواهید چکار کنید؟
  • چرا می‌خواهید بعد از تحصیل به کشور خود بازگردید؟
  • چرا این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده‌اید؟
  • به کدام دانشگاه‌های دیگر مراجعه کردید؟
  • چرا تصمیم دارید به شهر مورد نظر نقل مکان کنید؟
  • سطح زبان انگلیسی یا فرانسوی شما به چه صورت است؟

لباسی که برای روز مصاحبه می پوشید مهم است. استفاده از کت تک رنگ شیک و کفش های تمیز با شلوار نسبتاً آزاد برای آقایان و بانوان بهترین انتخاب است. از دید ما تنها اکسسوری مجاز، ساعت است.

مرحله ششم – مدت زمان پردازش ویزا چقدر است؟

 

از تاریخ 30 آوریل 2019 برنامه STUDENT DIRECT STREAM به صورت آنلاین  در اختیار متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا قرار گرفته است. این برنامه جهت تسریع در درخواست ویزای تحصیلی کانادا توسط اداره مهاجرت کانادا، طراحی شده است. بر اساس این برنامه متقاضی می تواند درخواست خود، فرآیند پردازش، تحویل و رسیدگی به درخواست را دنبال و تسریع کند.

به متقاضیان توصیه میشود جهت تسریع در فرآیند اخذ ویزا و استادی پرمیت، و برای آن که مدت زمان صدور ویزا بیش از 7 هفته زمان نبرد به محض دریافت نامه پذیرش از دانشگاه، جهت دریافت ویزای دانشجویی کانادا اقدام کنند.

دانشجویان ایرانی که از کشور ایران اقدام به تحصیل در کانادا می کنند باید در ابتدا برای دریافت اِستادی پرمیت اقدام کنند. شایان ذکر است اداره مهاجرت کانادا در چنین حالتی به دانشجویان ایرانی پس از صدور استادی پرمیت، به صورت خودکار یک ویزای موقت نیز برای متقاضی صادر می کند. در نتیجه متقاضی دیگر نیاز به گرفتن ویزا به صورت جداگانه ندارد.

برخی از افراد به علت طولانی شدن فرآیند صدور ویزای خود نگران نرسیدن به ترم تحصیلی می شوند. در چنین مواقعی جای نگرانی وجود ندارد و فرد می تواند با زدن ایمیل به دانشگاه و شرح شرایط به وجود آمده تاریخ شروع به تحصیل خود را یک ترم عقب بیاندازد.

چطور می توان مراحل مهاجرت تحصیلی را آسان تر کرد؟

به هر حال حتی اگه فرم های مربوطه را دقیق پر کنید، مدارک لازم را تهیه کنید و حتی مدرک زبان قوی داشته باشید باز هم بدون داشتن مقالات علمی معتبر چاپ شده امتیاز شما برای اخذ ویزای تحصیلی کم است. هرچه رزومه تحصیلی خود را قوی تر کنید یعنی شانس خود را برای صدور ویزای تحصیلی کانادا بیشتر کرده اید. برای این کار یکی از بهترین روش ها انجام مقاله ISI و چاپ آن است. همینطور می توانید اقدام به انجام مقاله همایشی کنید. البته اگر این کار برایتان دشوار است مجموعه انجام مقاله می تواند این مسیر را برایتان اسان نماید نگران هزینه چاپ مقاله علمی پژوهشی هم نباشید. اگر نمی خواهید هزینه ای بابت این موضوع پرداخت کنید می توانید خودتان با خواندن مقاله نحوه نگارش مقاله ISI در این زمینه اطلاعات کسب کنید.

دریافت 15 دقیقه مشاوره رایگان

ما 4 سوال برایتان طراحی کرده ایم. با پاسخ به این 4 سوال می توانید از خدمات 15 دقیقه مشاوره رایگان و یا 5 درصد کد تخفیف استفاده نمایید.

  1. آیا می توانیم خودمان هزینه ویزای تحصیلی را به ریال پرداخت کنیم؟
  2. آیا برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا نیاز به پذیرش از دانشگاه یا کالج این کشور است؟
  3. آیا برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا نیاز به شرکت در مصاحبه است؟
  4. آیا می توان در عرض یک روز انتظار صدور ویزای تحصیلی کانادا داشت؟

 

سخن پایانی

هدف این بود تا خودتان بتوانید مراحل درخواست ویزای تحصیلی را پشت سر بگذارید و به نوعی بدانید که قرار است چه گام هایی طی شود تا به نتیجه درست برسید. شاید واقعاً تکمیل فرم های ویزای تحصیلی از عهده شما خارج باشد. شاید نتوانید از پس نگارش مقاله ISI برآیید. حتی گاهی پذیرش از یک دانشگاه هم سخت است. بنابراین که برای کسب اطلاعات بیشتر از صفحه مهاجرت تحصیلی به کانادا بازدید کنند.

به این صفحه امتیاز بدهید
تصویر مشاوره مهاجرت تحصیلی: ملک پور

مشاوره مهاجرت تحصیلی: ملک پور

من ملک پور هستم، نویسنده و مشاور مهاجرت تحصیلی. با بیش از دو دهه تجربه در این حوزه، به هزاران دانشجو کمک کرده‌ام تا به رویاهای تحصیلی خود در بهترین دانشگاه‌های دنیا دست پیدا کنند. تخصص من در تهیه‌ی اسناد قوی برای پذیرش و انتخاب رشته مناسب، همراه با راهنمایی در مراحل مختلف ویزا است. همچنین به شما پیشنهاد می کنم که از دسته بندی های زیر نیز بازدید کنید: اپلای و مهاجرت تحصیلی 
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *