تمامی مقالاتی که نوشته می شوند اعم از ISI، اسکوپوس، مروری، ISC، کنفرانسی و … هر کدام دارای فرمت و ساختار مخصوص خود هستند. اهمیت فرمت بندی درست در هر کدام از مقالات به گونه ای است که اگر رعایت نشود، سبب رد شدن مقاله شما در همان مرحله اول چاپ خواهد شد، پس به شما توصیه می کنیم که این مقاله را با دقت تا انتها مطالعه کنید تا درباره این موضوع اطلاعات لازم را کسب نمایید.
ساختار و فرمت مقاله کنفرانسی
قبل از نوشتن مقاله کنفرانسی بهتر است قوانین کنفرانس مد نظرتان که می خواهید در آن شرکت کنید را مطالعه کنید و اطلاعات لازم را کسب کنید و سپس ادامه این مقاله را مطالعه کنید.
درلیست زیر فرمت و ساختار مقاله کنفرانسی ای که باید قبل از شروع کنفرانس به مسٔولان کنفرانس ارسال کنید ذکر گردیده است.
- عنوان
- چکیده
- مقدمه
- پیشزمینه تحقیق
- روش شناسایی
- نتایج
- منابع
نکته: در برخی فرمت های مقاله کنفرانسی بر اساس قوانین کنفرانس مد نظر ممکن است مقدمه و یا چکیده حذف شوند، همچنین گاهی اوقات ممکن است در برخی مقاله های کنفرانسی بخش کلمه کلیدی نیز به ساختار اصلی مقاله اضافه شود.
عنوان
بسیاری از دانشجویان همان تحقیقات قبلی و یا مقالاتی که نگارش کرده اند را به کنفرانس ها ارسال می کنند. مثلا تمامی مقالات isi و مروری قابلیت این را دارند که در کنفرانس ها ارائه داده شوند، بنابراین در اینگونه موارد می توانید همان عنوان قبلی را با کمی تغییر در مقاله کنفرانسی هم استفاده کنید.
اما اگر می خواهید یک مقاله جدید بنویسید، در انتخاب عنوان بسیار دقت کنید. شما باید عنوان را به گونه ای انتخاب کنید که موضوع کلی مقاله را پوشش دهد. سعی کنید طول عنوانتان بیشتر از 15 کلمه نشود.
چکیده
از آن جایی که زمان ارائه کنفرانس بین 15 الی 20 دقیقه است، معمولا نمی توان بیشتر از 7 صفحه را کامل ارائه داد، بنابراین در بسیاری از مواقع در مقالات کنفرانسی چکیده و مقدمه را با هم یکی می کنند و یا یکی را حذف می کنند. بنابراین کار شما سخت است و باید در 100 الی 150 کلمه یک چکیده کامل نگارش کنید.
برای داشتن یک چکیده کامل باید بتوانید در 150 کلمه درباره هدف تحقیق، بیان مسئله، روش های استفاده شده، یافته ها و مهم ترین نتایج صحبت کنید.
مقدمه
در مقدمه به هیچ عنوان از نتایج و یا روش های تحقیق نباید صحبت کنید. برای داشتن یک مقدمه جذاب بیشتر سعی کنید با سوالات مختلف ذهن مخاطبان را درگیر کنید و آنها را کنج کاو کنید که قرار است چه اتفاقی در این مقاله رخ دهد.
در مقدمه بیشتر به فرضیه ها و سوالاتی بپردازید که باعث شدند این تحقیق را انجام دهید.
پیشزمینه تحقیق
نوشتن این بخش به زیرکی و هوش بالا نیاز دارد. در این بخش باید پیشینه مقاله و یا تحقیق خود را بنویسید، یعنی باید بگویید قبلا چه کسانی درباره موضوع شما تحقیقاتی انجام داده اند و به چه نتیجه ای رسیده اند.
شما باید این بخش را به گونه ای بنویسید که مخاطبان فرق مقاله شما با قبلی ها را بدانند و متوجه شوند که قرار است یک تحقیق با نتایج جدید را مطالعه کنند.
در این بخش باید مخاطب را به این اطمینان برساند که مقاله شما تکراری نیست و با کمک گرفتن از تجربیات گذشتگان توانسته اید یک روش و نتیجه جدید را کسب کنید.
روش شناسایی
در این بخش باید روش ها و آزمایشاتی که در پژوهش خود انجام داده اید را ذکر کنید. توجه کنید که هرچقدر برای نوشتن این بخش زمان بگذارید باز هم کم است. زیرا این بخش نشان دهنده این است که شما چقدر روی کار خود مهارت داشته اید و چگونه توانسته اید به نتایج جدید برسید.
نتایج
در این بخش، نتایج حاصل از تحلیل دادهها به صورت جدول، نمودار یا متن ارائه میشود. سعی این این بخش را چند با بررسی و چک کنید تا هیچ خطایی در نتایج شما باقی نماند.
منابع
همان طور که از اسم این بخش پیداست باید از مقالات، تحقیقات، کتاب و هرچیزی که استفاده کرده اید در این بخش نام ببرید.
جمع بندی
اگر با خواندن این مقاله احساس کردید که فرآیند نوشتن مقاله کنفرانسی سخت است حتما از خدمات انجام مقاله کنفرانسی تیم ما استفاده کنید. برای اطلاع از قیمت ها و دریافت مشاوره رایگان به صفحه انجام مقاله مراجعه کنید.